recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

21. 4. 2014  .upset - Slaves Of The New World  (Geenger Records, 2014)
I Have Something To Say To Those Who Betrayed Our Nation, And The People Who Elected Them, You'll All Rot In Jail, …We Fought For Our Freedom Now We Are Slaves Of The New World, We Are About To Bleed Out.

Naši južni sosedje ne poznajo miru, kajti v kratkem času je izšlo kar lepo število izdaj in ena izmed njih je tudi agresivna kreacija skupine .upset, imenovana Slave Of The New World.

Za tiste, ki skupine ne poznajo, lahko rečem, da gre za kvalitetno HC skupino iz Zaboka, ki je v svoji desetletnici izdala (žal le) en album, imenovan Opiate For The Masses (samozaložba, 2010), a se istočasno lahko pohvali, da so kot predskupina že ogrevali publiko in odre skupinam, kot so Madball, Pro-Pain in Slapshot.

Sicer vam je lahko že pred poslušanjem jasno, da odstopanja pri novem albumu ne bo, kajti tematika oz. besedila se obračajo na socialno obarvane teme, kar lahko tudi sklepate po naslovnici, od politike pa vse do ponosa HCja, ki je v tem času rahlo zamrl, kar začutimo že v besedilu prve skladbe Reaching Out.

Instrumentalno nimam nič za komentirati, ker gre za dobrote smer Sick Of It All – udarno, jezno in pa brez usmiljenja. Na tematskem (besedilnem) delu pa se vrti zadeva okoli podporne HC ''družine'' (Another Morning Came But Everything Is The Same, Same Old Crew, Same Old Plan, Still Kicking Ass In This Hardcore Game. Spreading Out Hardcore, Reaching Out To You, Looking For  Support – For Hardcore Unity! – izredna podobnost besedil št. I :Madball).

Gre pač za HC ponos oz. za sporočilo širjenja omenjenega žanra, ki smo ga že slišali v večini NYHC skupinah in nam je v večini tudi ostal v spominu (pomnite dobrih NYHC albumov!?).

Podoben odnos uberejo tudi pri skladbi I Will Be There, kjer nam instrumentalno postrežejo primerjavo z Madball, Agnostic Front ter zgoraj navedenimi Sick Of It All. Besedila pa se dotikajo podpore družine (nekako najbolj otrok – beri dalje) - I Will Be There For You, From Your First Scream 'till The Day I Die… You Are My Flesh, My Blood, You Are A Part Of My Soul, Now I Am Complete Now All The Pieces Fit. (Izredna podobnost besedil št. II: Agnostic Front)

Da se zadeva dotakne še socialno politične teme, pa slišimo pri skladbi Slaves Of The New World. Instrumentalno gre ponovno za agresivna dejanja, ki zavrejo kri po žilah, po seveda že znanem receptu, besedila pa povsem realna in na mestu (I Have Something To Say To Those Who Betrayed Our Nation, And The People Who Elected Them, You'll All Rot In Jail, …We Fought For Our Freedom Now We Are Slaves Of The New World, We Are About To Bleed Out. – izredna podobnost besedil št. III – Sick Of It All)

Slaves Of The New World je v celoti bomba od albuma, ki ne vsebuje nobenega mehkužnega momenta in ti v glavo vceplja le resnico in dostojanstvo za to kar si in kar žanješ.

Verjamem, da ga bodo starejši poslušalci vzljubili v trenutku, malo mlajši pa skozi čas (ko se bodo zavedali, da Counterparts niso ravno najboljši HC bend).

twitter facebook