recenzije

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

banner
banner

recenzija

1. 5. 2016  The Sickening - Sickness Unfold  (Xtreem Music, 2015)
Nagravžni Skandinavci!

Vsake toliko časa me kaj preseneti in The Sickening so presenečenje, kajti takega stila ekstremne glasbe nisem vajen, kadar pomislim na področje Skandinavije. Namreč, norveški trio bi na prvi posluh in pogled takoj uvrstil nekje v ZDA, kjer bi zlahka delali družbo bendom tipa Visceral Disgorge, Lividity in podobnim.

Sickness Unfold? Yes, it does. Že od prvega komada je jasno, da bo plošček obarvan brutalno krvavo. Da bodo besedilna skrajno nasilna in neokusna. In da bo prevladovalo kruljenje, ostro riffanje in hitro nabijanje tako po snareu kot po pedalih.

Zadeva je obarvana v krvavih barvah ameriško zvenečega brutalnega death metala poznih devetdesetih. Mogoče malce suhoparno kruleč vokal vleče na evropsko področje, kjer se mi zdi, da – z izjemo Anglije in Švedske – nekako ne znajo posneti brutalnih death metal vokalov, a to ni moteče.

Ob bobnanju, ki sčasoma postane monotono kot ekscesivni izlivi nasilnih zgodb v bookletu ploščka Sickness Unfold, in vokalu, ki pač ne gre stran od dimenzionalnega kruljenja in občasnih krikov, so tukaj zelo zanimivi riffi, ki vzore najdejo v Cannibal Corpse in Dying Fetus, zanimivo pa je to, da dejansko niso jako mastni, a so zaradi tega toliko bolj čisti in temu primerno efektivni. Se spomnite recimo Dying Fetus in album Killing On Adrenaline? Seveda se. No, tako zbasiranih riffov tu ne boste našli. A če si zarolate recimo kakšen Broken Hope izdelek, boste že bližje. No, Fetusi se vidijo predvsem v jasni izvedbi žaganja, medtem ko se Cannibali kažejo predvsem v morbidnosti in čudnih povezavah tonov.

Izstopajoča komada sta Suffer For My Pleasure ter Consumed By Hate, velik poklon ameriškim Vile pa nudi priredba Abort (the Fetus).

Če ste usmerjeni v to, da mora morilec v vsakem besedilu pokazati, da je izredno domiseln pri uničevanju in poniževanju žrtev predvsem ženskega spola in če vas ne moti, da ste dotično obliko death metala slišali vsaj že stokrat (običajno v bolj zanimivi in udarni izvedbi), potem takoj pograbite Sickness Unfold.

twitter facebook