recenzije

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

banner
banner

recenzija

1. 5. 2016  The Sickening - Sickness Unfold  (Xtreem Music, 2015)
Nagravžni Skandinavci!

Vsake toliko časa me kaj preseneti in The Sickening so presenečenje, kajti takega stila ekstremne glasbe nisem vajen, kadar pomislim na področje Skandinavije. Namreč, norveški trio bi na prvi posluh in pogled takoj uvrstil nekje v ZDA, kjer bi zlahka delali družbo bendom tipa Visceral Disgorge, Lividity in podobnim.

Sickness Unfold? Yes, it does. Že od prvega komada je jasno, da bo plošček obarvan brutalno krvavo. Da bodo besedilna skrajno nasilna in neokusna. In da bo prevladovalo kruljenje, ostro riffanje in hitro nabijanje tako po snareu kot po pedalih.

Zadeva je obarvana v krvavih barvah ameriško zvenečega brutalnega death metala poznih devetdesetih. Mogoče malce suhoparno kruleč vokal vleče na evropsko področje, kjer se mi zdi, da – z izjemo Anglije in Švedske – nekako ne znajo posneti brutalnih death metal vokalov, a to ni moteče.

Ob bobnanju, ki sčasoma postane monotono kot ekscesivni izlivi nasilnih zgodb v bookletu ploščka Sickness Unfold, in vokalu, ki pač ne gre stran od dimenzionalnega kruljenja in občasnih krikov, so tukaj zelo zanimivi riffi, ki vzore najdejo v Cannibal Corpse in Dying Fetus, zanimivo pa je to, da dejansko niso jako mastni, a so zaradi tega toliko bolj čisti in temu primerno efektivni. Se spomnite recimo Dying Fetus in album Killing On Adrenaline? Seveda se. No, tako zbasiranih riffov tu ne boste našli. A če si zarolate recimo kakšen Broken Hope izdelek, boste že bližje. No, Fetusi se vidijo predvsem v jasni izvedbi žaganja, medtem ko se Cannibali kažejo predvsem v morbidnosti in čudnih povezavah tonov.

Izstopajoča komada sta Suffer For My Pleasure ter Consumed By Hate, velik poklon ameriškim Vile pa nudi priredba Abort (the Fetus).

Če ste usmerjeni v to, da mora morilec v vsakem besedilu pokazati, da je izredno domiseln pri uničevanju in poniževanju žrtev predvsem ženskega spola in če vas ne moti, da ste dotično obliko death metala slišali vsaj že stokrat (običajno v bolj zanimivi in udarni izvedbi), potem takoj pograbite Sickness Unfold.

twitter facebook