recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

30. 10. 2013  Skeletonwitch - Serpents Unleashed  (Prosthetic Records, 2013)
Album ne sodi med njihove najboljše izdaje. Je pač tisto, kar so že izdali v preteklosti oz. z drugimi besedami – kot bi Immortal igrali thrash metal brez corpse painta.

Nekatere skupine skozi leta in izdaje svoj stil rad spreminjajo na boljše oz. na slabše. Druge pa raje ostajajo pri preverjenem receptu in se njihova evolucija dogaja počasneje – če sploh. Skeletonwitch v tem primeru spadajo v drugo kategorizacijo, kar pomeni, da tudi pri zadnji izdaji ne boste slišali bistvenega odstopanja glede na npr. Forever Abomination.

Izpod produkcijskih rok Kurta Ballouja se album začne z istoimensko skladbo Serpents Unleashed, kjer preidemo na poznana tla mešanja thrash norij Natea Garnetta ter Scotta Hedricka, kjer vse skupaj popestri še udarno bobnanje Dustina Boltjesa. Vokalno gre le za hrapav – ''black metalski'' vokal Chanca Garnettea, ki smo ga bili vajeni pri vseh izdajah. Če se na kratko in na hitro spomnite na zadnje tri izdaje skupine ter pri tem pomislite, ali je bila pri vokalu kakšna sprememba, vam bo kaj kmalu jasno, kaj sem mislil povedati s prej napisanim.

Dejstvo je, da določenega eksperimentiranja in sprehajanja med žanri pri Skeletonwitch ne bomo prejeli, se pa na albumu Serpents Unleashed najdejo momenti, kateri bodo album naredili prepoznaven.

Določene skladbe v sebi nosijo meni in tebi ljube solo vložke, kateri zasenčijo mnoge skupine in pa tisto temno ter robustno black metal spogledovanje ter ''fuck you attitude'', ki smo ga vajeni pri Darkthrone (skladba Beneath Dead Leaves). Med ključno dobrimi solo vložki je omembe vredna skladba From A Cloudless Sky, katera prinese thrash metal, kot bi ga igrali npr. At The Gates. Je thrash, a nekako vsebuje elemente melodičnega death metala.

Serpents Unleashed je lekcija v odnosu do korenin in vplivov. Nobenih teatralnih presenečenj, nobenih vmesnih neskončno dolgih ''interludov'' in pa seveda nobenih modernih zadev, ki bi album naredili ''in'' ali pa v sklopu ostalih modernih skupin. Album ne sodi med njihove najboljše izdaje. Je pač tisto, kar so že izdali v preteklosti oz. z drugimi besedami – kot bi Immortal igrali thrash metal brez corpse painta.

twitter facebook