recenzije

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

banner
banner

recenzija

28. 12. 2011  Midnight - Satanic Royalty  (Hell's Headbangers, 2011)
''Vsi komadi si delijo skupen duh, a se v niansah tako razlikujejo, da jih je moč po posluhu ali dveh brezhibno ločiti. Od klasičnih Midnight skladb, kot je Satanic Royalty prek 'Frost momenta v obliki pesmi Necromania do himne Shock 'Till Blood, vse skladbe rušijo v pravem Midnight duhu!''

Švic, sleaze, distoržn - glavni (in pravzaprav edini) modus operandi ameriškega one-man metal čudeža Midnight. EP Farewell to Hell je Athenarja postavil na zemljevid underground metala (tip se je nenazadnje le domislil naziva Black Rock 'n Roll...), kratek posnetek, ki je v nekaj minutah kanaliziral vso energijo metala šole Venom, Motörhead etc. LP potemtakem ne bi smel biti nič slabega, ne? Pač še več boljšega, drži?

Pri večini zvrsti bi se gotovo dalo ravnati po tej misli, a se gre obenem tudi spomniti dejstva, da se zvrst metala, s katero Midnight onesnažujejo svet pogosto slabo obnese na daljših posnetkih. Surov, ultra-catchy, punkovsko obarvan metal lahko precej hitro zbledi, če se vleče čez deset istih komadov. Midnight pa se na albumu Satanic Royalty niso ujeli v karkoli temu podobnega, saj se Athenar očitno odlično zaveda prednosti in šibkosti svoje viže. Vsi komadi si delijo skupen duh, a se v niansah tako razlikujejo, da jih je moč po posluhu ali dveh brezhibno ločiti. Od klasičnih Midnight skladb, kot je Satanic Royalty prek 'Frost  momenta v obliki pesmi Necromania do himne Shock 'Till Blood, vse skladbe rušijo v pravem Midnight duhu!

Vsekakor gre omeniti, da so Midnight uvedli tudi kakšno novost; Violence on Violence je eden hitrejših komadov, s katerimi je Athenar kdajkoli trgal ušesa, Shock 'Till Blood pa uvede pravo heavy metal melodiko '80s NWOBHM kova. Sicer pa je Satanic Royalty zmes vsega, kar ima poslušalec hudičevega rock 'n' rolla najraje; rockerski groove v bobnanju, divje bluzerske solaže, grmeče basovske linije in kričanje na vrh pljuč čez rife, ki se zakopljejo globoko v možgane in ne odidejo zlahka. Hell's Headbangers seveda tudi tokrat poskrbi za odlično zapakirano vinilko, ročno naslikan cover in mnogo koz, sveč in pentagramov povsod po embalaži, kar zaključi celoten krog tega albuma: Satanic Royalty je metalpunk najvišjega reda, ki ga nikakor ne gre zgrešiti le tistim, ki zdržijo pol ure neokrnjenega Black Rock 'n' Rolla!

twitter facebook