recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

7. 7. 2013  Full of Hell - Rudiments Of Mutilation  (A389 Recordings, 2013)
Prepustite se nihilizmu (part II)!

In je spet prišel tisti čas v mesecu, ko vam predstavljamo novo kreacijo založbe A389.

In kdo je tokrat na vrsti?

Tokrat je na vrsti ena izmed boljših skupin novejšega časa, ki pa ne preigrava moderno obarvan HC, ali pa karkoli modernega, ampak se bolj ali manj osredotoča na mešanje večini neljubih žanrov.

In že veste, o kom je govora?

Seveda ste razbrali iz naslova recenzije, tako da vem, da ste to vedeli že prej. Skratka govora je o Full of Hell.

Omenjena skupina, ki je nekaj časa tavala v vodah neznanih skupin in so jo bolj ali manj poznali le v manjših krogih, se po super uspešnemu albumu Roots Of Earth Are Consuming My Home (2011) in dveh split izdelkih iz leta 2012 (eden z Calm the Fire ter eden z Code Orange Kids) vrača nazaj na prestol umazanije in temačnega kaosa z albumom Rudiments Of Mutilation, katerega pa…

…odpre skladba Dichotomy.

V prvih nekaj trenutkih prejmemo tisti prepoznavni zvok nihilistične četverice, ki smo ga do sedaj slišali že na prej omenjenem albumu Roots Of Earth Are Consuming My Home.

Ušesa najprej prejmejo prizvok noise žanra, ki ga spremljajo bobni in pa kaotični vokali. In po nekaj trenutkih norega uvoda se Dichotomy prelevi v Empty Vessel.

In ostaneš brez besed.

Pri Empty Vessel najprej začutiš surovo igranje inštrumentov, ki bo marsikoga poneslo v zlato obdobje black metala in skupine Mayhem. Hladen instrumentalen pristop, ki pa ga popestri posesiven zloben vokal, ki se skozi skladbo samo še nadgrajuje, proti koncu z growl vokalom in pa z doom atmosfero, ki se spemeni v eksperimentalne elektronske vložke.

Omenjeni elektronski vložki pa se nadaljujejo pri tretji skladbi Coven Of The Larynx (povezava iz druge v tretjo skladbo).

Dobro polovico skladbe št. 3 nam četverica predstavlja nekakšno mešanje drone in power electronics, ki verjamem, da marsikomu ne bo v pogodu, ampak se v drugi polovici vse skupaj prelevi v srednje hiter nihilističen HC, ki vsebuje ene izmed močnejših vokalov v karieri skupine.

Podobno pa se recimo tudi nadaljuje pri naslednji skladbi, imenovani Throbbing Lung Fiber, kjer je za uvod ponovno poskrbljeno iz elektronske strani, ampak se potem namesto HCja zadeva obrne najprej v grindcore vode, potem pa ponovno mrzel objem surovega black metala.

Album Rudiments Of Mutilation se skozi vsako skladbo odvija drugače in nikoli ne veš, kaj te čaka pri naslednji.

Na primer, pri The Lord Is My Light za razliko od ostalih norosti dobimo mešanje med sludge/doom žanrom in crustom. Prva asociacija je definitivno bila mešanje med Ilsa, Dystopia ter Moss.

Ampak ne glede na omenjene tri skupine, je tukaj še vedno prisotno nekakšno vzdušje ostalih skupin. In kot strela iz jasnega se spomniš na Swans. Pravilno ste prebrali, kajti The Lord Is My Light vsebuje vložke slišane že pri legendarnih Swans, kar prinese samo še plus točke.

Poslastica za vsa ušesa.

Rudiments Of Mutilation je iz mojega vidika trenutno album leta 2013, ker vsebuje vse zaželjene žanre v obliki 10 skladb. Je praktično nujno zlo za vse tiste, ki poslušate zgoraj navedene žanre – ne bo vam žal.

Prepustite se nihilizmu (part II)!

twitter facebook