recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

20. 10. 2011  Suffokate - Return To Despair  (Mediaskare, 2011)
Če si oboževalec te zvrsti ali pa skupin a la Whitechapel, Catalepsy, Carnifex in I Declare War, je zadeva super zate, če pa nisi ravno v teh vodah, pa ti zadeve ne priporočam.

Spomnim se leta 2004 in prve izdaje skupine Suffokate, imenovane Oakland. To je bilo nekako takole … Džn Džn Džn Džn … Bree bree bree bree … 3… 2 … 1 … BREAKDOWN!!!

 No, ne bom jih kritiziral zaradi tega, ker roko na srce, kdo pa ni leta 2004 uporabljal breakdownov!? Praktično vsi novi bendi so bili obsedeni z njimi in tako so svojo pot tudi začeli Suffokate, ampak so to delali s stilom, brez ženskih frizur, brez ozkih hlač in brez jokajočih besedil o zlomljenih srčkih. So predstavniki ''moške strani'' te zvrsti  (če imamo npr. Bring me the Horizon smer - ozke hlače, lepo urejene ženske frizure, itd. Ter drugo, npr. Despised Icon moški smer, ki ne vedo, ali bi igrali HC ali pa death metal, besedila so pa super.) In tako se je celotna zgodba Suffokate začela …

Če preskočimo par let in se ustavimo v letu 2010,so se po nekaj letnem premoru (6 let!!) vrnili z težino novega stoletja, No Mercy, No Frogiveness, ki pa ni bila nič kaj drugačna od prve (enak recept, enak rezultat) in stvar je kar precej ostala monotona (razen skladbe Force Fed, ki je celo malo drugačna in edina svetla točka na albumu). Po tem izdelku so hitro padli v pozabo, dokler ni prišlo leto 2011 in Suffokate so izdali nov album Return to Despair.

Kaj lahko pričakujete od novega albuma? Ali bo enak prvi in drugi izdaji? Ali pa so se fantje odločili za novo vsebino?

Ok, roko na srce, gre za deathcore skupino in recept je seveda enak (ker fantje pač nočejo eksperimentirati z ostalimi zvrstmi) in album je praktično identičen prvem in drugem. Blast beats? Check! Hitra menjava hitrosti  in ritma? Check! Growl in scream vokal? Check! Vsaj 2 breakdowna na 2 minuti? Check … In to se ponavlja v vseh skladbah.

Res je, da se tu pa tam najde svetla točka albuma (Vanishing in Dissolving - instumental, kjer niti ne potrebuješ breakdowna), ampak še vedno  album ni glasbena perfekcija in v tem stilu tudi noben nikoli ne bo.

Če si oboževalec te zvrsti ali pa skupin a la Whitechapel, Catalepsy, Carnifex in I Declare War, je zadeva super zate, če pa nisi ravno v teh vodah, pa ti zadeve ne priporočam. Iskreno povedano, to ni nov Reign in Blood in prav tako to ni Master of Puppets, je pač običajna izdaja deathcore zvrsti v oceanu skupin, ki to zvrst preigravajo.

Če vas to ni prepričalo, si jih lahko ogledate 6. 12. 2011 v Orto baru, kjer bodo Suffokate prikazali, kako narediti brutalen vsakodnevni deathcore izdelek na 22-to potenco.

twitter facebook