recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

17. 2. 2013  The Saddest Landscape - Redefining Loneliness  (Topshelf Records, 2013)
Torej, zaključek je jasen, album/skladba Redefining Loneliness je super poslušljiva, ampak žal je poslušljiva le-ta, ker pač druge ni, (že znana) negativna stran je pa jasna… ena skladba, se hecate!?

Ni skrivnost, da sem velik oboževalec najbolj žalostne skupine na naši obli (za tiste, ki ne razumete, beri ime skupine), kar ste v preteklosti tudi lahko opazili, kajti na Profanity.si ste si lahko prebrali nekaj novic in pa dve recenziji iz lanskega leta (ponovna izdaja Cover Your Heart, ter svež album Cover Your Heart) in po dveh albumih sem pričakoval nov material kaj kmalu.

Seveda kaj kmalu za vsako skupino pomeni drugače in v primeru The Saddest Landscape to pomeni dobre pol leta, se pravi kar hitro.

Torej, pol leta oz. 6 mesecev kasneje po ponovni izdaji albuma Cover Your Heart pa dobimo izdajo Redefining Loneliness, ki jo je vsak oboževalec skupine pričakoval ter se je praktično veselil in rezultat je verjetno pri vsakemu pričakovan… niti ne!

Redefining Loneliness ima eno plus točko in ogromno minus točko!

Kako?

Bom razložil tisto malo pozitivno in veliko negativno stran albuma Redefining Loneliness.

Mala svetla in prelepa plus točka je skladba Redefining Loneliness, narejena po receptu skupine. Je močna, udarna, temačna, polna emocij, ki spominja na zlate čase skupine in pa skupin kričeče zvrsti na sploh.

Skoraj štiri minute te omenjena skladba vleče naprej in vsako sekundo si želiš več in več in po koncu skladbe dobimo….

Nič!

In tako preidemo na ogromno negativno stran albuma…

Minus na albumu je ena skladba! Prav ste prebrali, The Saddest Landscape so po pol leta izdali eno skladbo, jo dobro ''sproducirali'', pustili dušo v eni skladbi, jo zaključili in izdali v obliki 7'' plošče.

Za marsikoga to ni nič narobe, ampak za nekatere je to nedopustno.

Če se sprašujete zakaj, je odgovor praktično enostaven, glede na to, da so na vseh split izdelkih, katere so izdali s skupinami, kot so Pianos Become the Teeth, Funeral Diner, We Were Skeletons, … izdali več skladb, zakaj jih tudi tokrat niso?!

Odgovor je seveda nejasen oz. tako pač je.

Kar pa poslušalca najbolj razjezi, je pa dejstvo, da fantje trenutno še ne nameravajo izdati celoten album, ampak še kakšen split izdelek, kar pa pomeni, da bomo v bodoče ponovno slišali le po eno skladbo ali pa mogoče celo 2 do 3.

Žalostno, ampak resnično (bi rekli člani skupine Metallica).

Torej, zaključek je jasen, album/skladba Redefining Loneliness je super poslušljiva, ampak žal je poslušljiva le-ta, ker pač druge ni, (že znana) negativna stran je pa jasna… ena skladba, se hecate!?

twitter facebook