recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

recenzija

11. 1. 2016  Against The Plagues - Purified Through Devastation  (Non Serviam Records, 2015)
Visokooktanski dolgčas.

Ameriška death black zasedba Against The Plagues z albumom Purified Through Devastation ponuja 47 minut udarnosti, brutalnosti in melodičnosti. Zasedbo tvorijo člani, katerih pedigre vključuje zasedbe Damnation, Forest Of Impaled, Luciferion, Malevolent Creation itd. in temu primerno dobimo plato, ki je v sami eksekuciji natančna, pristna in več kot udarna.

A kljub temu, da vsak izmed petih članov obvlada svoj posel zelo dobro, je celota predvidljiv dolgčas. Plošča je hitra na bobnih, je polna kruljenja in kričanja, je nabita z riffi, celo podkrepljena s sinthi/matricami, ampak v celoti deluje razvlečeno in precej predvidljivo.

Je glasna in zato takoj butne v ušesa kot adrenalinski udar, ki ga doživiš, ko MIG 29 doseže in preseže zvočni zid, a sčasoma se zdi, da traja in traja. Nekako zvodeni in postane dolgočasna, ker daje vtis, kot da ne pozna dinamike.

Miksu Dana Swana navkljub (po moje je boben res preglasen!) se še vedno opazi, da bend ustvarja povprečne pesmi. To ni nujno slabo, saj je mnogo bolj zanimivo, kot večina modernih death metal bendov, a Purified ... se zdi kot vse tisto, kar smo že dobili v death metalu in kljub temu, da sam zastopam mnenje, da izvirnosti kot take danes ni več moč najti (velikokrat je – roko na srce! – tudi ni treba sploh iskati), si želim, da bi Against The Plagues izstopili iz sivega povprečja.

Čez eno uho noter, čez drugo ven.

twitter facebook