recenzije

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

banner
banner

recenzija

15. 1. 2018  Vasko Atanasoski - Pazi kuče  (Geenger Records, 2017)
Pazi kuče je zanimiva plošča, bolje rečeno kvaliteten glasbeni izdelek, ki premišljeno predstavi svojo glasbeno vizijo slike tudi širšem krogu publike.

Pazi kuče je mogoče najboljše predstaviti, kot solo prvenec Vaska Atanasoskega, katerega mnogi poznamo s skupin Bernays Propaganda ter Xaxaxa (no nekateri tudi FxPxO).

Plošček se v 8. skladbah predstavi vse prej, kot pa nekaj, kar bi pričakovali iz glasbene preteklosti Atanasoskega (najbližje je album Politika matičnega benda Bernays Propaganda).

V 25+ minutah se Pazi kuče sprehaja skozi paleto minimalizma, vse od akustike do prepletanja hladne elektronike, ki se sovpada s teksti osebne izpovedi (osebna asociacija Xaxaxa Sami Maži i Ženi).

Vasko solo eksperimentiranje odpre s skladbo Gradovi, kjer se sprehajamo skozi psihadelično etno elektroniko, ki mogoče na ''prvo žogo'' deluje negotova in neambiciozna a pri drugem poslušanju hitro pride do bistva.

V nadaljevanju pri skladbi Ništa nema da ne razdeli se mu pridružita Kristina Gorovska (Bernays Propaganda) ter Mike Watt (Minutemen), kjer je zadeva sicer ponovno v elektronskih vodah, a se vse skupaj bolj drži lo-fi elektronskega minimalizma.

Atanasoski, ki je sicer tudi avtor skladbe Laži me njegove skupine Bernays Propaganda predstavi Laži me tudi skozi njegove oči v remixu Canada via Mexico mix. Osebno mi je originalna verzija boljša (zaradi vokala Kristine Gorovske) a tudi remix vsebuje svoj čar poslušljivosti.

Sicer se zrelost celotnega albuma najbolj občuti pri pri Koga ljubovta e najdaleku (lično) ter Reka (Africa HC Sufi mix), kjer Atanasoski za glasbeno žalost. Pri prvi skozi akustično udejstvovanje pri drugi pa skozi ''Depeche Modovski'' maniri.

Pazi kuče je zanimiva plošča, bolje rečeno kvaliteten glasbeni izdelek, ki premišljeno predstavi svojo glasbeno vizijo slike tudi širšem krogu publike.

1.Gradovi

2.Ništa nema da ne razdeli

3.Laži me (Canada via Mexico mix)

4.Reka (5RZ 1060 mix)

5.Koga ljubovta e najdaleku (lično)

6.Sakam

7.Koga Ljubovta e najdaleku

8.Reka (Africa HC Sufi mix)

twitter facebook