recenzije

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

banner
banner

recenzija

4. 1. 2015  Violent Sons - Nothing As It Seems  (Bridge 9 Records, 2014)
Gre za HC album, kjer mirnega spanca ne pričakujte.

Ko pogledam na ime Violent Sons iz osebnega stališča, prejmem asociacijo na HC punk prvega vala oz. na skupino Youth Of Today. Če se malce razjasnim…. Youth Of Today vsi bolj ali manj poznamo zaradi vokalista Raya Cappa (a.k.a. Ray Of Today), ki je sicer znan po svojem vokalu, je pa leta 1984 ustanovil skupino Violent Children, kjer se je vdal v usodo bobnarja.

Torej zgoraj navedena asociacija dobi v tem trenutku razsvetljenje, kar vam je (vsaj predvidevam) tudi logično zakaj (Violent Sons – Violent Children).

Ampak obe skupini si delita še eno podobnost, in ta se imenuje HC.

Če se izven glasbeno, posvetimo zasedbi Violent Sons, bi kot prvo omenil, da ne glede na to, da zveni precej novo, gre znotraj skupine za že poznana imena (v HC vodah), pri čemer najbolj izstopa Sean Murphy iz zasedbe Verse.

Poleg Murphya gre sicer še za Mikeya Belcastra (Product Of Waste, Suicide Pact) in Evana Whita (Raindance), ki sicer instrumentalno podžgeta celoten album, ampak ko posameznik posluša album Nothing As It Seems, se zave, da je to 80% Murphyjev projekt.

22 minut oz. 10 skladb albuma Nothing As It Seems se od Verse zadnje kreacije Bitter Clarity, Uncommon Grace precej razlikuje. Sledeč album je težil na bolj dovršenem igranju inštrumentov, kar je recimo dokazovalo, da so Verse, kot skupina, naredili korak višje, kar pa pri Violent Sons ne moremo trditi.

Če bi lahko povezal ime skupine z glasbo, bi defitivno rekel, da ga utemeljuje beseda Violent, ker gre za impulzivno norenje inštrumentov, kova jeznih HC skupin oz. precej po načelu Kurt Ballou.

Je malenkostna razlika med skladbami iz HC punka žanra v bolj ''zmetaliziran'' zvok, ampak to je tudi to (občutni metal vložki pri skladbah Us Against Them, Only Death ter I Am Nothing).

Instrumentalno ne pride do nečesa izven-zemeljskega, ker gre za povsem posplošeno igranje agresivnega HCja, kar pa seveda obožujem (o).

Tista rdeča nit je iz mojega vidika Murphy, ki skozi celoten album ponudi social-politično frustracijo v obliki besedil in besnem vokalu, ki pa je v zadnjih letih seveda v primanjkljajih.

Nothing As It Seems je tista izpolnjena želja Murphya, ki jo pri Verse ni mogel izpeljati. Gre za HC album, kjer mirnega spanca ne pričakujte.

twitter facebook