recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

recenzija

1. 5. 2016  Walls Of Jericho - No One Can Save You From Yourself  (Napalm Records, 2016)
Tudi pri tretjem poslušanju se zadeva ni izboljšala….oz. lažem do tretjega poslušanja sploh ni prišlo, ker je zadeva po dveh poslušanjih več, kot samo debilna.

Če prevrtimo 10 do 15 let nazaj bi marsikdo rekel, da so Walls Of Jericho ''the shit'', kar se tiče agresivnih skupin. Pa mogoče bi se v enem momentu celo strinjal, ker konec koncev je šlo za dobo, ko so HC/metalcore bendi, kar cveteli in res so Walls Of Jericho ponujali precej dobro glasbo.

Ampak, kot rečeno je bilo to 10 do 15 let nazaj in mulci, ki smo poslušali omenjeno skupino, smo postali odrasle osebe, ki nas sedaj v večini ''boli kurac'' za Walls Of Jericho (ne glede na to, da so vmes razpadli in se ponovno združili in posledično izdali nov album imenovan No One Can Save You From Yourself).

Kljub temu, da večini dol visi za omenjeno skupino, pa obstaja tisto upanje, oz. tisti žarek upanja, ki ga je gojil takratni 17 letni mulec, ki si reče, da pa je zadeva le mogoče dobra in se vrača na obdobje kakovosti.

Mogoče…

Na žalost pa to upanje in ta ''mogoče'' umre že pri prvem poslušanju 13 skladb albuma No One Can Save You From Yourself.

Kot prvo sem na celotni plošči našel dve malenkostni svetli točki in sicer pri Relentless ter Reign Supreme, kjer se občutijo začetki skupine, ampak to traja v celoti 30 do 50 sekund.

Ostalo pa se odvija po receptu kretenskega albuma The American Dream letnika 2008.

Pred drugim poslušanju sem bil prepričan, da je vse v moji glavi in me bo druga runda le prepričala – ampak me ni! Bolj, ko sem poslušal No One Can Save You From Yourself bolj se mi je zdelo, da je Ivan dober bobnar (in to res ni).  

Tudi pri tretjem poslušanju se zadeva ni izboljšala….oz. lažem do tretjega poslušanja sploh ni prišlo, ker je zadeva po dveh poslušanjih več, kot samo debilna.

Če upate na boljše čase in sanjarite, da boste pri zadnji kreaciji Walls Of Jericho prejeli podobnost albuma All Hail The Dead se motite, ker je zadeva ''beyond boring''.

Če že iščete album letnika 2016, ki bi vam popestril življenje, ga ne iščite tukaj oz. pri skupini Walls Of Jericho. Gre pač za tipično vračanje skupine, ki da občutek posiljenega vračanja z glasbenim fiaskom – kot ljubezensko življenje Jovota.

1. Intro

2. Illusion of Safety

3. No One Can Save You From Yourself

4. Forever Militant

5. Fight the Good Fight

6. Cutbird

7. Relentless

8. Damage Done

9. Reign Supreme

10. Wrapped in Violence

11. Anthem

12. Beyond All Praise

13. Probably Will

twitter facebook