recenzije

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

banner
banner

recenzija

10. 9. 2013  Murder Death Kill - Negative Reinforcement  (Mediaskare Records, 2013)
Nimam niti toliko kritik na zalogi, da bi jih poslal nekam, in vse kar lahko rečem je ''Jebite se Murder Death Kill, JEBITE SE!!''.

In smo pri eni izmed najbolj inovativnih izdaj letošnjega leta… če verjamete v pravljice, kajti ponovno smo pri možati obliki HC (beatdown, metallic HC,…) glasbe, in sicer pri novem albumu jeznih Murder Death Kill.

O skupini verjetno veste bore malo in če pomislim vas tudi malo zanima (verjetno le peščico), ampak ni problema, okvirno vam jo bom predstavil, da se boste sami odločili, ali se vam splača z nadaljevanje branja recenzije.

V svojem kratkem obstoju so v roku 3 let izdali prvenec leta 2010, imenovan Fuck With Us And Find Out ter Instigate Infiltrate Annihilate leta 2012.

Obe izdaji sta si bili lični, nobenega prehoda na bolje niti na slabše, kot bi potegnil ravno črto, in tako si njihove izdaje vizualno tudi sledijo. Precej dolgočasno in pa daleč od stanja, ko bi rekel to je to in razbil določen kos pohištva.

Leto kasneje pa nam nepričakovano ponudijo album Negative Reinforcement. In sedaj je vprašanje ali je kaj prida?

Naslovnica je v redu, je bolj politično obarvana in se kaže v luči sprememb. Naslovi skladb ponazarjajo strukturo jeze, kar recimo postaja še bolj zanimivo in potem smo pri glasbi…

…ki se začne s skladbo GTU. Uvod je kot nekakšno bežanje oz. nasilje, ki proti koncu dobi tudi glasbeno podobo in tako tudi razodetje celotnega albuma.

Prvi breakdown, prvi mid-tempo bobni, prvi ''Fuck You'' in pa prvo vokalno kopiranje večine skupin.

In točno tukaj bi se že lahko ustavil in rekel konec.

Ampak seveda temu ni tako, ker sem se le odločil skupini dati priložnost in sem album v mukah poslušal do polovice (ali celo manj, ker je praktično vse ''isti kurac'').

Od 12 skladb sem prišel do 6. (ker nisem štel in niti ne vem, kdaj se je katera izmed skladb končala) in pri vseh je praktično kopiranje The Acacia Strain, le da je še slabše.

Slabše v smislu, da npr. pri The Acacia Strain prejmemo kakšen melodičen vložek, ki te le premami k poslušanju, tukaj pa vse skupaj izpade ''fukneno'', ker se začne počasi in se stopnjuje do mid-tempo bobnov, potem klasični deathcore kitarski vložki, jezen vokal, breakdown, ''Fuck You'' vložek in ponovi vajo (pa naj si bo to skladba Humanity Is Hell ali pa ena izmed preostalih 5 skladb). A vi meni to resno?!

Škoda besed, škoda časa, škoda vaših živcev.

Negative Reinforcement je ena navadna kraja časa, saj kdor bo tole poslušal, bo vedel o čem govorim, ker vsak, ki pozna svoj HC, bo vedel, da je tole primitivno in daleč od dobrega in bo takoj delal primerjavo z dobrimi skupinami in sranjem kot je to.

Za zaključek sem praktično ostal brez besed…resnično. Nimam niti toliko kritik na zalogi, da bi jih poslal nekam, in vse kar lahko rečem je ''Jebite se Murder Death Kill, JEBITE SE!!''.

twitter facebook