recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

6. 9. 2012  Gorerotted - Mutilated in Minutes  (Hammerheart, 2012)
Angleški ''catchiness'' in ameriška tehnika? Recept za zmago.

Konec devetdesetih let prejšnjega stoletja je Velika Britanija v veliki meri najbolj tripala na Machine Head in Slipknot ter podobne, novodobne bende. Iron Maiden so razočarali z Blazeom Bayleyem, Carcass so bili stvar preteklosti, Napalm Death so zabluzili z eksperimenti, djent in novodobni progresivni tehnični metal pa sta bila še semenska tekočina v jajcih mladeničev, ki so takrat drkali na Spice Girls in igrali Duke Nukem 3D.

V tem – se strinjamo, da žalostnem – času, se je v deželi, ki nam je dala Extreme Noise Terror, Benediction, Napalm Death, Carcass, Bolt Thrower in še kaj, na novo prebujala ekstremna scena, ki se niti ni toliko nagibala k svoji preteklosti, ampak gledala čez lužo, kjer so na ameriških tleh ob starih prdcih iz Cannibal Corpse in Nile ter Morbid Angel, kraljevali predvsem mladi Dying Fetus, Deeds Of Flesh in mnogi mnogi drugi.

Angleški ''catchiness'' in ameriška tehnika? Recept za zmago. In tega so se lotili londonski mladeniči, katerih demo Her Gash I Did Slash je bil razprodan – vseh 1.500 kosov je šlo kot bi rig … pardon, mignil. Humor, vreden slave vseh kultnih angleških nadaljevanj, glasbena podoba, brutalna, surova in izvedena neverjetno precizno, dvojni vokalni napad in ime Gorerotted. V podzemlju je završalo, bend pa je temu primerno moral postreči s prvencem.

Ta prvenec, Mutilated in Minutes, Severed in Seconds, ima v grind analih pomembno mesto. Zato so se nizozemski Hammerheart odločili narediti re-release. In tako je prav, saj prvenca ni več dolgo moč dobiti. Kvintet Gorerotted (ki ga danes poznate kot The Rotted in je le senca čudovitosti, ki jo je nekoč predstavljal) je na prvencu postregel z odličnim death grindom v komadih a la Hacksore, Stab Me Til I Cum, Put Your Bits In a Concrete Mix, ki so po dolgem času v angleški zgodovini predstavljali nehumano hitre in natančne bobne človeka, ki se je oklical Rushy Insane (mislim, da je poleg njega take stvari izvajal le še bobnar benda Desecration), kot britev ostre riffe Fluffyja in Dicksplasha, ki so vlekli inspiracijo iz predvsem angleških catchy death metal riffov, dober bas napad ne-vem-že-koga in odličen dvojni vokalni napad mr. Gorea in Babysliceda. Uh, še zdaj me spreleti srh!

Temu dodajte še skorajda pythonovski humor ob naslovih komadov (in tekstih le-teh, seveda) a la Gagged, Shagged, Bodybaged; Cut Gut Beaten Eaten; in itak – Severed, Sawn and Sold as Porn. Fantastično! Kaj dobite? Odličnih 30+ minut, ki za vaše življenje nikoli ne bodo predstavljale izgube.

Kultna plošča je ponovno izdana, a z novo naslovnico (slabša kot prvotna) in tremi bonus komadi, ki začuda niso isti kot tisti pred njimi (z izjemo enega). Čar tistega nedolžnega časa pa je še vedno nedotaknjen, mmm …

twitter facebook