recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

21. 10. 2012  Touche Amore - Live On BBC Radio 1 (EP)  (Deathwish Inc. Records, 2012)
Live On BBC Radio 1 je dokaz (lahko tudi vzor) vsem skupinam, kako je potrebno zadevo v živo izpeljati.

Touche Amore se po izredno uspešni prejšnji izdaji mešanja melodičnega HCja in screama (Parting the Sea Between Brightness and Me iz leta 2011) vračajo nazaj in tokrat v povsem drugačni luči, kajti fantje so se odločili izdati mali album, na katerem bodo samo 4 skladbe odigrane v živo.

Kar ste lahko razbrali že iz naslova, so fantje svojo kreacijo preigravali na radiu BBC in so v izboru skladb imeli proste roke (ker od njih ni prav noben pričakoval ali pa jim ukazoval, katero morajo preigravati).

In za kakšen izbor skladb so se fantje odločili? Seveda od vseh 4 skladb so 3 iz najbolj prepoznavne, že prej omenjene, kreacije Parting the Sea Between Brightness and Me in pa eden (da si ne bo kdo mislil, da so skladbe prejšnjih izdaj pozabili preigravati) iz split izdelka z La Dispute.

Live On BBC Radio 1 se začne s skladbo ~ (ja res je, izviren in povsem nenavaden naslov skladbe), kjer že v prvem tonu naredijo dober vtis, super in povsem dobro preigravanje vseh inštrumentov, gre za čisto nasprotje od pričakovanega (glede na to, da sem mislil loviti napake). In že pri vokalu dobiš dober občutek in občutek prisotnosti v prostoru.

Prvi premor in takoj naslednja skladba Home Away From Here, katera meni osebno velja za eno boljših skladb, in pri tem takoj pride do velikih pričakovanj že pri samemu začetku skladbe. In kakšen je rezultat? Seveda super. Kvalitetno odigrano in vokalno profesionalno. Skladba sama po sebi traja približno minuto in 44 sekund in takoj po koncu si je omenjeno kvaliteto potrebno ponovno zavrteti.

Po vrhuncu mini albuma pa nas pričaka edina skladba iz Parting the Sea Between Brightness and Me, ki nosi ime I'll Deserve Just That. Čeprav skladbo poznam bolj bežno, ker omenjeni split z La Dispute nisem ravno večkrat poslušal (iskreno le dvakrat) in mi je še vedno studijska bolj neznana kot znana. Ampak ne glede na to, se tukaj zadeva odvije bolj povprečno, ampak z večjim zanimanjem za prej omenjeni split, saj je želja po tem ''katera skladba je že to?'' iz trenutka v trenutek večja.

Za zaključek pa nas pričaka tukaj Amends, pri kateri pa se vrhunec iz sekunde v sekundo stopnjuje. Gre za povsem noro dobro preigravanje in se tudi čuti, da so fantje za zaključek dali vse od sebe, še posebej pevec Jeremy Bolm, ki pusti pečat v vaši duši. Brez besed!

Live On BBC Radio 1 je dokaz (lahko tudi vzor) vsem skupinam, kako je potrebno zadevo v živo izpeljati. Gre za album, ki ga je potrebno poslušati večkrat, pa ne zaradi tega, da si skladbe zapomniš ampak zaradi tega, ker je kakovost na vrhuncu in ti ostane v glavi več časa kot pričakuješ.

twitter facebook