recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

25. 3. 2012  Pick Your Side - Let Me Show You How Democracy Works  (A389 Recordings, 2012)
Nujno poslušanje za vse, ki se zavedate težav v državi, za ostale pa vprašanje, za katero stran se boste odločili?!

Daleč, daleč, daleč, daleč stran od naše male zelene države, obstaja še bolj zelena država, ki slovi po dobrih hokejistih, super sosedskih odnosih (recimo), brutalnih starih in novodobnih skupinah ter groznim francoskim jezikom. Govora ni o Črni Gori, ampak o Kanadi. Seveda vam takoj pridejo na misel skupine  Kataklysm, 3 Inches of Blood, Despised Icon, Strapping Young Lad, … in ostale komercialne skupine ekstremne glasbe, ampak nikoli pa se verjetno niste zavedali, da v Črni Gori, amm… Kanadi najdemo politično in proti religijsko obarvane skupine, ki preigravajo HC za dušo in telo. In na vrh lestvice sovražnih kanadskih skupin jeze sodijo Pick Your Side.

 ''Koji kurac'' pa je sedaj to?? Kdo?? Pick Your Side!! Skupina sestavljena iz članov Haymaker ter Fuck the Facts! Kdo??? Haymaker, motherfucker!!

Haymake, veljajo za eno najbolj agresivnih skupin svojega časa in so sestavljeni iz ruševin skupin The Swarm, Left for Dead, Chokehold, … in s tem veljajo za  ikone svoje zvrsti, kar pa za Fuck the Facts ne bi mogel reči (iz mojega stališča). Pa da me ne boste razumeli narobe, seveda so na sceni dobrih 10 let in imajo za seboj malo morje komičnih grindcore izdaj. Od masovnih EP-izdaj pa vse do split izdelkov, ki jim ni konca. Moramo pa se  zavedati, da večino bolj zanima realnost, kakor pa komično obarvana ekstremna glasba.

Kaj združuje obe skupini? Hitrost in ljubezen do zvrsti, katere so v večini politično usmerjene. Seveda je to ostalo v večini še od časov skupin Chokehold, za katere trdim, da so veljali za enega izmed boljših ''metaličnih'' HC bendov v Kanadi. In tukaj pride že do prve iztočnice, od kje ideja za Pick Your Side.

Zadeva je do sedaj praktično že jasna in v večini se zavedamo/zavedate, kaj pričakovati od Let Me Show You How Democracy Works. Če že naslovnico krasijo bombe, Osama bin Laden, goreče cerkve ter mošeje, vemo da se bo izdelek vrtel v celoti okoli napak politike in religije. Pa če ponovno prevrtimo čas nazaj - leto in pol nazaj, ko so Pick Your Side izdali svoj EP-prvenec, imenovan Survival Prayer. 10-minutni ''odfuk'' brez kakršnegakoli ovinkarjenja in polepševanja trenutnih situacij v državi in svetu na sploh. Pa se hitro vrnimo v sedanjost … nov album, več skladb, več minut, več jeze in več upanja za propad religije in politike. Od tistih 10 minut iz prejšnjega albuma se zadeva poveča na 20 in jeza se zvrti v prehitrem času. Jeza, gnus ter sovraštvo do politike in religij se dvignejo ter želja po zažiganju vsega ''svetega'' se poveča. Dokler, … dokler se ne zavedamo, da je želja o tem, konec koncev le želja in uresničitev ni niti najmanj uresničljiva.  Na koncu ti ostane le glasba in hladna realnost ob tem, kaj nas še vse čaka.

Pričakovanja album izpolni z odliko in tudi tisti mali dvomi, kateri so bili prisotni na začetku, zapustijo um. Definitivno pa je Let Me Show You How Democracy Works nujno poslušanje za vse, ki se zavedate težav v državi, za ostale pa vprašanje, za katero stran se boste odločili?!

twitter facebook