recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

27. 10. 2013  Touche Amore - Is Survived By  (Deathwish Inc. Records, 2013)
Je kvaliteta in lepota poslušanja, katera se pokaže le v redkih skupinah.

Po izredno popularni izdaji Parting The Sea Between Brightness An Me iz leta 2011 se Touche Amore vračajo nazaj z albumom Is Survived By.

Ne glede na to, da sta v vmesnih 2 letih izšla še 2 split izdelka (na vsakemu po ena skladba), smatram omenjeno izdajo praktično za vrnitev po dveh letih (glede na to, da je na eni izmed split izdaj priredba, pri drugi pa, kot rečeno, samo skladba Gravity, Metaphorically).

Po zgoraj navedeni Gravity, Metaphorically, se je pri Touche Amore začelo čutiti rahlo spremembo, in sicer so se nekako bolj osredotočili na bolj počasno melodično igranje, kot pa na mešanico melodičnega HC in screamo žanra.

In ravno iz tega razloga me je Is Survived By nekako še bolj pritegnila, saj me je zanimalo ali se bo zadeva držala starega recepta ali novega.

Uovdna skladba Just Exist nam za začetek postreže z izredno nežnim in melodičnim uvodom, ampak se kaj kmalu nabere energija in vse skupaj se nekako odvije v kaotičnem igranju HCja. Je poslastica po načelu albuma Parting The Sea Between Brightness. Vokali pa ostajajo nespremenjeni - prejeli boste enako, kot pri vseh albumih.

Iz Just Exist pa se zadeva prelevi v To Write Content, kjer se takoj zasliši nadaljevanje uvodne skladbe, saj se nadaljuje v hitri naravi in pa kot pri prej omenjenem albumu iz leta 2011. Sprememba je slišana le v vokalih, pri katerih prejmemo recimo tišji pristop do vokalov iz ozadja.

Celotno spremembo oz. nekakšno odraslost pa se začuti pri Praise/Love. Je čista sprememba, kjer se vse obrne v mirno luč in dobimo rezultat skladbe Gravity, Metaphorically. Je mešanje med post HCjem, post rockom ter indie žanrom. Poznavalci bodo v trenutku prejeli asociacijo na skupino Title Fight in podobnimi.

Podobno recimo je tudi pri Non Fiction, kjer je zadeva izpeljana po receptu zgoraj navedenih žanrov in se vse skupaj izpelje precej nepričakovano. Vokali, pa povsem čutni in na robu osebnega stanja poslušalca. Iz strastnih kričečih delov pa vse do otožnega petja, katerega npr. pri nekaterih skupinah ne bi mogli niti prebaviti.

Is Survived By je nekakšen znak oz. pokazatelj, da so kot skupina Touche Amore malce prerasli žanr in pod žanre melodičnega HCja in se tudi že osredotočili na počasne segmente rock žanra.

Je kvaliteta in lepota poslušanja, katera se pokaže le v redkih skupinah.

twitter facebook