recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

12. 8. 2015  Hate Eternal - Infernus  (Season Of Mist, 2015)
Vse, kar pričakujete od Hate Eternal, najdete na plošči Infernus - tokrat na srečo tudi odličen zvok!

Erik Rutan si je vzel kar nekaj časa za to, da je ustvaril naslednika plošče Phoenix Amongst The Ashes (Metal Blade, 2011). Pa vmes zamenjal še bobnarja. In založbo. Rezultat je peklenska mešanica, ki Hate Eternal vrača v intenzivnost albuma King Of All Kings, a z definitivno boljšim zvokom.

Vsem je jasno, da je pri Rutanu do zdaj na žalost veljalo, da je ''kovačeva kobila vedno bosa''. Z izjemo albuma I, Monarch so vsi HE albumi trpeli totalno kaotično zvočno sliko, pa čeprav sta nam melodično bolj dosegljiva albuma gotovo zadnja dva, Fury & Flames ter Phoenix ..., ki pa sta še vedno ''šundrasta''.

A očitno je možakar uvidel, da če lahko ustvari odlično zvočno podobo bendom, kot so Cannibal Corpse, Goatwhore ipd., lahko podobno dovoli tudi pri svojem lastnem ustvarjalnem izrazu. Kar se opazi takoj, ko v nas udari maelstrom komada Locust Swarm.

Če bi pa le na podlagi tega komada sodili dobrih 10 komadov dolgo plato Infernus, bi opalili bendu grd šamar. Zato se je definitivno treba prepustiti celotnem peklenskem opusu.

Z odlično zvočno sliko končno pride do izraza večplastnost ekstremnega death metala, ki ga ustvarjajo vokalist/kitarist Erik Rutan, basist/vokalist J. J. Hrubovcak in novi bobnar, Chason Westmoreland, ki več kot dostojno nadomesti Dereka Roddyja in Jadea Simonetta, kar se na srečo – tokrat! - tudi sliši.

Vse, kar pričakujete od Hate Eternal, najdete na plošči Infernus, kar so nam napovedali že trije, v naprej predstavljeni singli – večplastne kitarske melodije, ki krasijo Rutanovo igranje že od časov Ripping Corpse in Morbid Angel (z njegovimi res tipičnimi solažami), dobro bas podlago, ki končno pride do izraza, saj zvok ni enak šundru, ter bobnarske eksapade, kjer je raba določenih činel morda še vedno pretirana, a zato je ostalo res brezhibno, na srečo pa talentirani Westmoreland poda še marsikatero presenečenje (plus da dostikrat poda najhitrejše odigrane komade, kar so jih HE napisali).

Opremljeno z odlično grafično podobo vse bolj uveljavljenega Elirana Kantorja (Soulfly, Testament, Hatebreed itd.) in končno superiorno zvočno podobo, so Hate Eternal z Infernusom zadeli žebljico v glavico, vsaj v svoji diskografiji.

Kar se tiče death metala nasploh, tole ni zdaj spet nek pretiran presežek, a več kot odličen dokaz, da ima Rutan še vedno več kot dovolj moči in da bo zadeva verjetno res ''eternal''.

Album izide 24. avgusta prek založbe Season Of Mist.

twitter facebook