recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

11. 9. 2012  Beneath The Massacre - Incongruous  (Prosthetic Records, 2012)
Incongruous vam v dobre pol ure ne bo dal dihati, tu ni počasnih predelov ali kakšnih omehčanih pasaž, temveč le brutalizacija brez primere.

Kanadski moderni brutalci Beneath the Massacre so poprej z dvema albumoma in dvema EP-jema pokazali s kakšnega testa so. Predvsem je bila njihova glasba refleksija kolizije brutalnosti in tehničnosti. Nekaj očitkov pa je padlo predvsem na deathcore elemente. Pa vendar jih nekako nismo mogli dajati ob bok deathcore skupinam. Preveč so bili drugačni, dalo se je slišati, da je njihov stil neameriški.

Štiri leta pa zadnjem celovečernem izdelku Dystopia je le napočil čas za naslednika. Incongrius ne ponudi nič drugega kot dobre pol ure nenormalno hitrih skladb, ki nočejo postreči s kakšnim umirjenim predelom. Celo Nile postrežejo z umirjenimi skladbami. Ampak Beneath the Massacre so nepopustljivi. Vse skladbe se ponašajo hitrimi death metal riffi, nadležnimi tappingi, globokim medvedjim krulečim vokalom, ter več ali manj konstantnimi blast beati. Sama glasba skupine je šla čez kakšno nadgradnjo napram prejšnjim izdelkom. Skladbe niso razvlečene s kakšnimi neustreznimi breakdowni. Vse skupaj hitro steče, s čimer bi pohvalil godbeno dinamiko. A kljub vsej brutalnosti in tehničnosti, ki je BtM premorejo, so si skladbe malce preveč podobne.

Incongruous vam v dobre pol ure ne bo dal dihati, tu ni počasnih predelov ali kakšnih omehčanih pasaž, temveč le brutalizacija brez primere.

Avtor:
twitter facebook