recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

2. 11. 2014  Vuyvr - Incinerated Gods  (Throatruiner Records, 2014)
Vse 4 skladbe medsebojno ne odstopijo iz kroga čaščenja prvih Mayhem kreacij, kar ne smete doumeti kot slabost, ampak morate album Incinerated Gods pogledati globje - kot tisti unikat, ki prisostvuje k obstoju surovosti skozi najtemnejši žanr našega časa.

Pristop skupine Vuyvr do black metala je bil že pri prvencu Eiskalt jasen. V svoje hladno čaščenje surovega black metala so dodali pridih novega oz. pridih dobre produkcije, ki meji na surovosti brez dodanega noise vložka.

Pri samem opisu albuma Eiskalt, sem dobri dve leti nazaj navedel, da gre za reinkarnacijo Darkthrone albuma A Blaze In The Northern Sky, ki osvaja moderne elemente in se spoprijema z hladnim igranjem inštrumentov in pa ideološkim sovraštvom do boga (definicija pravega black metala?!).

Če se še malo obrnemo na preteklost, bi ponovno omenil, da člani zasedbe Vuyvr niso novinci, ker gre za člane, ki so predhodno že preigravali v skupinah, kot so Knut, Impure Wilhelmina ter Rorcal. Ravno pri sledeči je tisti apokaliptičen ter hladen pridih najbolj prisoten, kar posledično podedujejo pri Vuyvr, in ravno to nas privede leto kasneje na izdajo Incinerated Gods.

Album nam prinese 4 skladbe oz. 20 minut pristnega mraza, ki ga enostavno definiramo kot black metal. Ideološko oz. besedilno zadeva od prvenca ne odstopa in kot sami vidite je od naslova albuma vse skupaj bolj ali manj usmerjeno v anti-kristjansko tematiko, ki ga obliva sovraštvo posameznika do religijskih inštitucij, ki praktično širijo laži o nečem, kar ne obstaja (You Call It Faith, Miracle Of God, Joy Fountain, I Call It Emptiness, ….). Poleg sovraštva pa se album besedilno spopada tudi z nihilizmom in potopom človeštva, ki je svet lastnoročno ''posilil''.

In če ideološko zadeva ne trpi nežnosti, ga tudi instrumentalno ne, kajti Vuyvr nam ponudijo glasbeni bes, ki spominja na drugi val black metal skupin – bolj podrobneje smer norveških skupin, ki so žanr zaznamovali skozi energično hreščanje, ki ga obožuje večina od nas.

Vse 4 skladbe medsebojno ne odstopijo iz kroga čaščenja prvih Mayhem kreacij, kar ne smete doumeti kot slabost, ampak morate album Incinerated Gods pogledati globje - kot tisti unikat, ki prisostvuje k obstoju surovosti skozi najtemnejši žanr našega časa.

Kakšne negativne točke na omenjenem albumu ne najdem – ampak morate v prvi fazi vedeti, da mi je drugi val oz. legendarne skupine, kot so Burzum, Mayhem, Darkthrone, … precej pri srcu in če ste ljubitelj neharmoničnih ritmov, katere proizvajajo zgoraj navedene skupine, vam bo Incinerated Gods več kot le eden izmed tistih black metal albumov, ki hitro padejo v pozabo.

twitter facebook