recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

22. 12. 2013  Confronto - Imortal  (Urubuz Records, 2013)
Je bes, je jeza in je tisto, kar smo od njih slišali v preteklosti.

Kdor je poslušal metalcore/HC/metallic HC dobrih deset let nazaj, mu Confronto niso tuji, ker so z albumom The Insurrection iz leta 2001, marsikomu krajšali čas ob poslušanju omenjenega albuma.

Brazilci so od albuma The Insurrection izdali še Causa Mortis leta 2005 ter Sanctuarium leta 2008, pri katerih je bil recept isti (v dobrem smislu) in je tvoril ter predstavljal dobro stran brazilske scene.

Priznati pa moram, da sem po izdelku iz leta 2008 mislil, da so razpadli in od njih nisem nič pričakoval oz. sem na njih malce pozabil.

5 let kasneje pa me preseneti trenutna izdaja Imortal (gre za pravi naslov in ne napako, da ne bo kdo pomislil, da sem pozabil dodati še en m – Immortal).

Kaj pričakovati?!

Praktično tisto, kar smo slišali v preteklosti, in sicer je to že občutno pri prvi skladbi Imortal.

Instrumentalno gre za srednje hitro igranje inštrumentov – malce bolj podrobneje pri bobnih - lahko  rečem, da gre za 2-Step bobnanje in pa igranje kitar po načelu skupin, kot so Born From Pain, Shattered Realm, Hatebreed, … skratka tisto, kar lahko pričakujemo od skupin, ki so jim vzor tudi Slayer.

Vokal pri uvodni skladbi je enak kot pri predhodnih izdajah. Je bes, je jeza in je tisto, kar smo od njih slišali v preteklosti.

Podobno se nadaljuje tudi pri drugi skladbi Flores da Guerra , kjer okvirno dobimo vse enako kot poprej, le da se za malenkost zadeva pri kitarah obrne na metalcore žanr (izpred 10 let nazaj, saj mogoče malce povleče na določene skladbe skupine Unearth ter albumom The Oncoming Storm), ampak se vse skupaj še vedno drži tistega pristnega recepta iz preteklosti.

Pri vokalu pa ne bi niti izgubljal besed.

Okvirno lahko za celoten album rečem, da za konkretno igranje nostalgije. Je udarno, jezno, besno in nabito z energijo. Prav tako tudi pri vokalu nimam kakšnih posebnih komentarjev, ker je zadeva tam, kjer se je nazadnje ustavila, in sicer pri albumu Sanctuarium (če je kdo vmes pozabil letnico albuma 2008).

Edini minus, ki ga najdem pri skupini Confronto, so besedila (v malce bolj patetičnem smislu). Po naslovih skladb, kot so npr. Eu Sou a Revolução, vem recimo, da gre za omenjanje revolucije, ampak kaj konkretno, pa ne oz. pojma nimam o portugalskem jeziku in me malce draži, ker ne vem, kaj se tiče določene tematike na albumu.

Je pa Imortal dober album, ki ga lahko uvrstiš v kolekcijo tudi v fizični obliki.

 

twitter facebook