recenzije

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

banner
banner

recenzija

19. 5. 2013  Death Wolf - II : Black Armoured Death  (Century Media Records, 2013)
Vsi poznamo Marduk in vsi poznamo Morgana Hakanssona. Ampak ali poznate Morgana v pankerskih vodah?

Vsi poznamo Marduk in vsi poznamo Morgana Hakanssona. Ampak ali poznate Morgana v pankerskih vodah?

Nekateri da in nekateri ne.

Pa da malce ponovimo zgodovino…

Hakansson ni nikoli skrival svojo strast do Misfits, Samhain ter Danzig. Je eden izmed tistih black metal članov skupin, ki si je zaželel igrati horror punk/death rock zvrsti že od samega začetka čaščenja Satana v obliki skupine Marduk.

Seveda je kar precej časa odlašal, ampak je naposled leta 2000 le uresničil svoje sanje pod imenom Devil's Whorehouse (za vse nevedneže – gre za Misfits skladbo) in z izdajo The Howling.

The Howling je vsem poslušalcem ponudil 2 priredbi Misfits (Halloween ter All Hell Breaks Loose) in pa 6 povsem horror punk obarvanih skladb. Nič presenetljivega oz. bolj zabavno kot resno.

Dve leti kasneje pa je luč sveta uvidela izdaja Revelation Unorthodox, katera je pa je bila in še vedno je vrhunec kariere skupine Devil's Whorehouse. Je spooky, poskočna in pa temačna - vse v enem.

Hakansson je pod imenon Devil's Whorehouse izdal še dve izdaj (Werewolf leta 2008 ter Blood & Ashes leta 2009), kateri pa nista bili kaj preveč prida oz. so se bolj nagibale k dolgočasju.

2011 pa nas preseneti novica o preimenovanju skupine Devil's Whorehouse v Death Wolf in pa novica o tem, da se bodo kot skupina bolj osredotočali na death rock/metal, kot pa na horror punk (čeprav so to poskušali uvesti že pri albumu Blood & Ashes).

In tako smo tudi leta 2011 bili priča prvemu albumu pod imenom Death Wolf.

Kaj smo dobili?

Porazno izdajo, ki bi jo ocenil 3 od 10. Ne rečem, seveda je bil Misfits pridih vključen, ampak vse skupaj je bilo narejeno precej malomarno in ne preveč poslušljivo.

Škoda.

Ampak čas prinese svoje, tako da so se v kampu Death Wolf potrudili in letos izdali nekaj povsem drugačnega kot smo bili vajeni do sedaj.

Mislite, da je zgoraj naveden stavek pristen?

Poglejmo…

Druga izdaja od Death Wolf, imenovana II : Black Armoured Death, nam prinaša vse povsem enako kot album poprej, se pravi death rock začinjen z elementi heavy metala ter horror punka.

Za uvod so se Hakansson in Co. odločili za Noche de Brujas in moram priznati, da so me pozitivno presenetili. Skladba ponudi mešanico death rocka, vokalnega horror punka ter nekakšno black metal vzdušje (v ozadju).

Precej vredu in nepričakovano, ampak kaj sledi po tem….

Po Noche de Brujas pa preidemo v World Serpent.

Je definitivno različna od prej omenjenega predhodnika, ker se bolj osredotočijo na mešanico HC punka, thrasha ter horror punka. Definitivno ena izmed boljših skladb v celi njihovi diskografiji.

Daleč od pričakovanega in daleč od slabega, z eno besedo, bravo!

Za potrditev, da so Death Wolf pravi oboževalci Danzig izdaj, pa potrdi skladba Snake Mountain, kjer je instrumentalno zadeva čista klasika prvih izdaj ''metalskega Elvisa'', ki pa dodobra popestri še vokal, ki pa je bolj mešan med močnim pridihom prvih Misfits izdaj (se pravi Danzig era) in pa zadnjega albuma Devil's Whorehouse, iz prej omenjenega leta 2009.

Bolj ko so poglobiš v Snake Mountain, bolj si želiš Death Wolf – povsem enostavno, kajne?!

Volkovi Smrti so s trenutno izdajo končno prišli na tisto raven, za katero so si prizadevali že od samega začetka, ker po slišanem, bo vsak od vas priznal, da je II : Black Armoured Death tisto, kar je Hakanssona gnalo naprej vsa ta leta – in to je ljubezen do povsem drugega žanra, kot pa tisti, ki ga je naredil slavnega.

twitter facebook