recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

27. 10. 2013  Hope Drone - Hope Drone  (samozaložba, 2013)
Če mi ne verjamete, album Hope Drone poslušajte na strani bandcamp, kjer pa vam ga skupina ponuja brezplačno v mp3 obliki (pojej se Lars Ulrich).

Po res dolgem času smo ponovno pri eni izmed izdaj, katere najdemo na strani širjenja glasbe, in sicer bandcamp.

Večkrat sem omenil, da se na bandcamp najde kar precej zanimivih skupin, in vsake toliko eno izmed njih tudi predstavim na naši strani, predvsem zato, da nekako povežem vas ter skupino (in pa seveda tudi stran bandcamp).

Tokratna predstavitvena skupina pa nosi ime Hope Drone.

Kaj lahko od skrivnostne skupine pričakujete?

Glede imena, vam že sedaj povem, da ne preigravajo drone, ampak so osredotočeni na black metal, natančneje na podzvrsti cascadian black metal ter post black metal.

Nekaj zanimivih podrobnosti lahko zasledimo recimo pri produkciji, kjer je za ''mastering'' poskrbel Dan Randall, katerega smo lahko zasledili pri skupini Ash Borer, kjer pa boste našli tudi več podobnosti in je recimo pri istoimenski izdaji praktično ključnega pomena, kar pa ne pomeni kopiranje Ash Borer.

Za začetek se vse skupaj ogreje s skladbo Advent, pri kateri dobimo apetit po še prihajajočih skladbah, kajti zadeva je definitivno vredna nepričakovanega pregreha.

Okvirno se že v prvih trenutkih zavemo, da bomo prejeli povem lično igranje skupin Ash Borer ter Fell Voices. Hipnotično piskajoče se kitare, hitro igranje bobnov in pa zatohli kriki, kateri bodo marsikaterega oboževalca dobesedno pozitivno presenetili oz. v drugih besedah - 5 in pol minutno nabiranje hitrosti preko blast beat bobnanja, mastno igranje kitare ''cascadian style'' ter manično kričanje pevca Chris Rowdna.

Super uvod v album, ki pa kakovost samo še stopnjuje.

Druga po vrsti pa za razliko od prve že kaže prve znake epskega norenja atmosferičnega black metala, in to v 12 in pol minutnem kolosalnem norenju, že znanem pri prej omenjenih skupinah.

Okvirno smo še vedno pri enakem receptu kot poprej, edino razliko recimo najdemo pri kitarah, katere so malce bolj ''melodramatične'' kot pri uvodni. Bolj dojame bistvo emocij in naelektrenih čustev jeze oz. začetek kulta.

Po epskem sprehodu pa se zadeva nadaljuje v post black metal vodah in sicer pod imenom Grains, kjer smo polovico skladbe deležni nežnih momentov, kateri se kaj hitro stopnjujejo skozi napajanje energije v brutalnost – hladno, mrzlo in pa prekleto dobro – definitivno ključne narave za Hope Drone.

Zaključek oz. skladba Ash pa recimo ne bi bil potreben za skupino, kajti osebno mislim, da so tukaj malenkost pretiravali.

Ne razumite me narobe, skladba je v redu, ampak po vseh 3 slišanih skladbah dobimo občutek, da jim je nekako zmanjkalo energije oz. inspiracije za zaključek. Ash recimo je odet v melanholijo polno negativne energije, ampak se mi zdi, da tukaj nekaj manjka, kot da so združili prve 3 skladbe v eno in jo poimenovali… ampak mogoče sem to samo jaz.

Kljub eni pomanjkljivosti (nepopolna skladba št. 4) je album nujno zlo za vse tiste, ki ste obiskali letošnjo black metal senzacijo v Ljubljani pod okriljem Fell Voices ter Ash Borer. Je kvalitetno in pa narejeno po načelih obeh skupin.

Če mi ne verjamete, album Hope Drone poslušajte na strani bandcamp, kjer pa vam ga skupina ponuja brezplačno v mp3 obliki (pojej se Lars Ulrich).

twitter facebook