recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

23. 7. 2015  Thy Art Is Murder - Holy War  (Nuclear Blast Records, 2015)
Die for Christ, Die for Allah....

Mislim, da je minil že lep čas odkar sem poslušal in recenziral deathcore album….žanr, ki je masovno preplavil sceno in jo naredil sila nezanimivo. Verjamem, da nisem edini, ki je tega mnenja in verjamem, da nisem edini, ki je izpustil precejšno dozo albumov, ki so izšli v preteklih letih.

Po resnici povedano mi ni žal, da sem spustil omenjeno količino albumov, ker glasbeno zadeva ni ravno ne vem, kako dograjena, kot 5 let (in več) nazaj.

Da se trenutno orientiram na Avstralsko deathcore skupino Thy Art Is Murder je ogled njihovega nastopa lansko leto v Sloveniji, kjer so poleg Suicide Silence ter Fit For An Autopsy tresli oder Kina Šiške. Nadnaravna brutalnost, ki je vokalno in karizmatično nihala med destrukcijo in popolnim kaosom, kar je posledično prineslo tudi k tem, da si zavrtim album Hate in vidim, kaj sem pravzaprav zamudil.

Hate je po poslušanju bil povprečen oz. dober album, ki ga objemajo brutalni deli in prekomerna doza breakdownov. Glasbeno nič, kaj inovativnega, besedilno pa ravno za moj okus – se pravi negativizem in čaščenje temnih sil (recenzijo najdete v arhivu Profanity.si).

3 leta po omenjeni izdaji Hate pa se Thy Art Is Murder vračajo z albumom Holy War.

THE ART

Holy War je še pred uradnim izidom buril duhove saj so bili člani skupine primorani spremeniti naslovnico, ker je ponazarjala ''samomorilskega'' otroka, ki je pripravljen umreti za boga (v današnjih časih gre za kontroverzno tematiko – hvala kurčeva islamska država). Omenjena naslovnica je dobila samo povečan obraz otroka, prvo verzijo pa je moč dobiti le v določenih državah v posebni izdaji albuma.

THE MUSIC

Glasbeno področje se še vedno ovija v deathcore krogih, ampak se nekako ovija tudi preostalih žanrov. Npr. večjo količine death metal žanra prejmemo pri uvodni Absolute Genocide, tehnično dovršen death metal nam je na voljo pri Deliver Us To Evil, atmosfera je najbolj vidna pri Light Bearer, počrnjen death metal kova Behemoth pa je občuten najbolj pri Naked And Cold. V celoti zadeva udarna in rez usmiljenja.

THE LYRICS

Kar album podkrepi oz. naredi več, kot le interesanten pa je definitivno tematika, ki se obrača, kot sami lahko sklepate na religijo in njihove inštitucije. Govora je seveda o represiji in umorih v imenu boga (dober primer je istoimenska skladba Holy War - Die for Christ, Die For Allah, Die for Jerusalem, ….). Sicer ni ravno odkrivanje tople vode se pa v celoti album odvrti v smeri sovraštva do religije sploh pa vodij religijskih inštitucij – milina za ušesa, naboj za sovraštvo!

Celoten album meni osebno prinese nadgradnjo od vsega, kar so kot skupina do sedaj ustvarili. Sicer gre za deathcore album, ampak ne takšen, kot ga mnogi od vas pričakujete zato vam je zadeva toplo priporočljiva.

01. Absolute Genocide

02. Light Bearer

03. Holy War

04. Coffin Dragger

05. Fur and Claw

06. Deliver Us To Evil

07. Emptiness

08. Violent Reckoning

09. Child Of Sorrow

10. Naked And Cold

twitter facebook