recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

28. 11. 2011  No Sir - Holy Land  (Family Drugs, 2011)
Gre za 5 skladb, ki bolj ali manj spominjajo na HC-skupine, kot so Sabertooth Zombie, Ceremony in na momente celo Crisis.

Na založbi Družinske droge, so nam ponudili kalifornjiski izdelek sočnih in mastnih rifov, zakajenih in z viskijem opitih vokalov ter močnih, počasno naraščajočih bobnov, vse skupaj pa sliši na ime No Sir, ki nam ponuja nov priokus svete dežele.

No Sir so nam v letošnjem letu ponudili prvenec 5 skladb, ki pa se na našo žalost odvije le v pičlih 10 minutah. Če "zakorakamo" v  Holy Land podrobneje ... kot smo že omenili, gre za 5 skladb, ki bolj ali manj spominjajo na HC-skupine, kot so Sabertooth Zombie, Ceremony in na trenutke celo Crisis.

Glasbeno gledano, Holy Land ni težka zadeva za preigravanje, je lahkotna za posnemanje in še lažja za poslušanje. Pri skladbi WRSHP nam na primer ponudijo že slišano kitarsko igro, katere smo bili  vajeni pri prej omenjenih Crisis, bobni pa definitivno "povlečejo" na mešanico med Black Flag in Ceremony. Skupek obojega pa nam da vedeti, da tole ne more biti slabo. Vokalno je zadeva ostanek 80' (definitivno se sliši tukaj Project X) in pa malo nove šole v prej omenjenih skupinah.

V tistih že omenjenih 10 minutah nam postane kaj hitro jasno, da se vse skupaj prehitro konča in bi bilo takih zadevščin potrebno še in še (govorimo v minutah ali pa več skladbah). Kot sem že večkrat omenjal pri nekaterih podobnih bendih, nam skupin po principu mešanja stare in nove šole precej manjka, vendar upanje umre zadnje tudi za skorajda izumrlo vejo HC-zvrsti.

 

 

twitter facebook