recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

26. 2. 2013  Thy Art Is Murder - Hate  (Halfcut Records, 2012)
Drugi album Thy Art Is Murder namreč ni nič drugega kot precej klišejska »ekstremna« godba, ki vsebuje polno že prej slišanih breakdownov.

Verjetno ni potrebno posebej razpravljati, da se moderni metal trendi kažejo tudi v Avstraliji. Ena najbolj odmevnih skupin je metalcore zasedba Parkway Drive, ki ima dandanes zavidljivo veliko oboževalcev, njihovi koncerti pa so mnogokrat razprodani. A če se ozremo na kaj bolj ekstremnega pa Avstralija ravno ne izstopa. V preteklih letih je malce več pozornosti pridobila skupin The Red Shore, ki je po tretjem albumu prenehala z delovanjem. A deathcore ni obšel Avstralije. Zelo dober primer so Thy Art Is Murder, ki jim je uspelo že z drugim albumom, Hate.

Drugi album se Thy Art Is Murder pokažejo v podobni luči kot s prvim albumom, le da je Hate bolje sproduciran. Thy Art Is Murder so brutalni, tehnični in polni breakdownov. O nežni momentih, kjer bi izstopale kakšne melodične kitare, tu ne moremo govoriti. Sama godba skupine nekako spominja na mnoge ameriške deathcore skupine, s tem da vokal in občasni tehnični trenutki spominjajo na kanadske Beneath the Massacre.

A če slučajno niste še slišali vseh ameriških deathcore skupin, potem vam znajo biti Thy Art Is Murder zanimivi. Drugi album Thy Art Is Murder namreč ni nič drugega kot precej klišejska »ekstremna« godba, ki vsebuje polno že prej slišanih breakdownov.

Skupina sicer ima potencial, da naredi kaj več iz sebe, a bo morala malo več investirat v kvalitetno pisanje skladb, ne samo v močan zvok, kar pa je dandanes težava pri večini ekstremnih skupin.

Avtor:
twitter facebook