recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

recenzija

31. 8. 2014  Ringworm - Hammer Of The Witch  (Relapse Records, 2014)
Hammer Of The Witch je ponovno ena izmed tistih Ringworm izdaj, ki dopolni njihovo diskografijo skozi slušni bes in destrukcijo.

Teoretično lahko album ocenimo že pred samim začetkom poslušanja, ker konec koncev gre le za skupino, ki ne pozna slabih izdaj oz. ne pozna kakšnih težkih sprememb znotraj svojega igranja.

Kot rečeno so Ringworm ostali zvesti načelu in igranju, ki jih je poneslo med ''zvezde'' in kar ste slišali pri zadnjih izdajah, boste slišali tudi pri Hammer Of The Witch. 

Recept omenjenega albuma je povsem identičen predhodnim izdajam, kot so Justice Replaced By Revenge (2005), The Ninth Circle: The Venomous Grand Design (2007) in Scars (2011).

James ''Human Furnace'' Bulloch vokalno še vedno zveni, kot božji srd, ki je nad človeštvo spustil eno samo nihilistično destrukcijo in to Bulloch drži vseh 42 minut oz. 13 skladb albuma.

Če poznaš Ringworm, potem veš, kaj sem v zgornjem odstavku mislil, in tudi veš, kaj te pričakuje že na samem začetku albuma. Gre pač za tisti unikaten zvok - vokal, katerega je težko kopirati in se ne podredi nobenemu čistem prepevanju in nepotrebnem jokanju.

Prav tako bi lahko trdil za instrumentalne segmente, kjer se vse skupaj vrti okoli pristnih in prepoznavnih thrash metal ''riffih'', katere smo prav tako slišali v preteklih izdajah.

Kitarski dvojec John Comrpix ter Matt Sorg poskrbita, da se agresivno postopanje po ''Slayersko'' obarvanih kitarah nikoli ne konča in ga vedno znova dodobra kombinirata z ''groovy'' HC dobrotami, kova Hatebreed ter Integrity (najbolj občutno pri skladbah Psychic Vampire ter Leave Your Skin At The Door).

Hammer Of The Witch je ponovno ena izmed tistih Ringworm izdaj, ki dopolni njihovo diskografijo skozi slušni bes in destrukcijo.

Če ste oboževalec skupine že vrsto let, potem veste, kaj boste prejeli pri omenjenem albumu, če ste pa pri Ringworm novi, vam pa lahko rečem, da če vam ustrezajo Hatebreed kot tudi Slayer, potem ne boste razočarani.

twitter facebook