recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

13. 11. 2016  Whores. - Gold.  (Entertainment One, 2016)
Mogoče nisem našel smisla, sem pa našel svoj album leta in zraven lahko brez dvoma rečem, da kurbe sodijo v vsako gospodinjstvo.

Jeza je eno fenomenalno čustvo. Glavno gonilo napredka človeštva, ki ga bo pa tudi pripeljalo v prerani grob. Kar je kul. Če se ne strinjate z mano, živite v zmoti, kar je pa tudi eno izmed gonil napredka človeštva.

In čemu bi tako zabavno ter uporabno čustvo skrival? Še posebej v tem obdobju? Razglejte se malo po socialnih omrežjih in podobnem dreku, kjer 87 % spletne populacije pljuva gnev eden po drugem in to vse samo zaradi enih pofukanih volitev. Folk je kakršen je, ena oseba, pa čeprav na poziciji, tega ne bo spremenila.

Seveda sedaj vsi vejo, kaj bi kdo moral narediti in vsi so born again politični analitiki, ki v nulo poznajo situacijo ene države, ker so jo razbrali iz parih random člankov. Tam je sranje, pa kaj ... tu je tudi sranje, drugje je še dosti večje sranje in en share članka na fejsbuku tega ne bo spremenil. Deal with it. Ali pa tudi ne.

Kot prej omenjeno. Zakaj bi skrivali jezo? Je del naše narave in naj useka ven in naj useka ven ponosno. Ali ste kdaj spoznali kakšno osebo, ki bi bila vredna vsaj pol pizde nemške hrane in se ni nikoli razfukala tu in tam? Ne. Če menite drugače, pa prosim preusmerite svojo pozornost na konec prvega stavka.

Greste v Mercator, kjer naročite deset dek pršuta in vam prodajalka izpod brk izusti, če lahko da malo več. Kaj boste? Ali boste sprejeli to nespodobno ponudbo, zatrli trenutek jeze in boste sprejeli še teh par dg umora več? Ali boste prodajalki vljudno rekli, da želite samo naročeno dozo, ker imate točno preračunan denar, saj rabite še za lubrikant, pasjo hrano ter kamero? Ali boste naredili edino spodobno stvar in ji fuknal vse nazaj v fris, ji verbalno prekleli družino po vseh rodovih nazaj do tetrapodov, zakurili celotno trgovino z vsemi strankami in sosednjo sirotišnico vred in potem napisali grozilno pismo vodstvu z lastno krvjo na papir iz antraksa in ga zaključili s pasivno agresivnim 'pa lep dan še naprej'?

Slednje je nekaj, kar bi Whores storili. Samo, da bi zraven povedali še kakšno cinično šalo ali dve. Gold je album, ki ga človeštvo potrebuje. Razfukan in ciničen slavospev vsemu, kar je narobe, izražen skozi takšne količine hrupa, da je moja državljanska dolžnost, da album obtožim posilstva, čeprav … I was kinda asking for it. Kako samo tri osebe sproducirajo tako količino hrupa in agresije, mi ni jasno.

V osnovi gre za gurmanski, udaren in kričeč r'n'r, ki je še bolj surov od steaka v obliki ravno rojenega teleta, začinjenega s sludgerskim zvokom in s pretiranimi količinami feedbacka, ker vsak band, ki si zasluži mesto na tem obstoju, mora imeti vsaj preveč piskanja, ker karkoli manj je znak duševne šibkosti.

Ta glasbena razčefukanost vam bo vzela dobre pol ure življenja, kar je ravno dovolj časa, da si vmes večkrat totalno zafukate življenje (če si ga še niste) in zahteva glasno poslušanje. Resno. Če se Gold posluša na kakšni sobni jakosti, ste zreli za kitajske metode mučenja in prisilno sprehajanje maltežanov, al kaj da fak so že tiste hodeče omele, ki smrdijo po dokazu devolucije? Samo ob neki nesmiselni glasnosti pride njihova jeza in masivnost do izraza. Jebeš ušesa. Naj trpijo. Sluh je minljiv, isto kot življenje, brezpogojna ljubezen in odnosi s starši.

Je pa tu omembe vredno dejstvo, da čeprav je večina albuma razpizdjen šuserski razfak, zaključijo s poetično poimenovanim 'I Have Prepared a Statement', ki je sludgerski idol. Počasno čaščenje masivnosti, spretno prehajanje med masivnimi in ne toliko masivnimi deli, zefektirani deli, ki so združeni v enega najboljših sludgerskih komadov, kar mi jih je kadarkoli posralo uho.

Mogoče nisem našel smisla, sem pa našel svoj album leta in zraven lahko brez dvoma rečem, da kurbe sodijo v vsako gospodinjstvo.

twitter facebook