recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

23. 1. 2013  Monuments - Gnosis  (Century Media, 2012)
Monuments na svojem prvencu ne pokažejo nič, kar se v djentu poprej ni slišalo. Monuments delujejo bolj prežvečeni kot kakšni generični thrash bendi.

Tako imenovani djent se je prehitro razširil. Kot gobe po dežju. In po vseh Periphery, Tesseract, Uneven Structure, Volumes, so svoje mesto dobili tudi angleški Monuments, ki so imeli odlično promocijo, ki je pravila, da prinašajo svežino v djent in da so polni progresivnih momentov.

A Monuments na svojem prvencu ne pokažejo nič, kar se v djentu poprej ni slišalo. Monuments delujejo bolj prežvečeni kot kakšni generični thrash bendi. Sicer oboževalec modernih tehničnih skupin zna pri poslušanju izdelka najti svoje zadovoljstvo, še posebej, če  ima rad Tesseract in Uneven Structure. Prisotne so nizkouglašene kitare, kompleksna ritmika, renčeč ter še bolj pogosti spevni vokal, ki deluje zasanjan in emocionalen. Ravno tako so prisotne tudi občasne nedistorzirane kitare, ki ustvarjajo atmosfero. Res nekaj, kar še niste slišali pri Tesseract. Na Gnosis so prisotne vse slabosti, ki jih navajajo nepoznavalci in sovražniki žanra. Skladbe delujejo podobne kot jajce jajcu, vse skupaj deluje, kot da skupina igra variacijo enega riffa (ali breakdowna) pa še vokal je izredno posiljen. Da se pride do konca albuma, se je potrebno prav mučit, pa ne zaradi kompleksnosti, temveč monotonosti.

Ni vse, kar se sveti, zlato. Ni vse, kar je kar ima nizko uglašene kitare, kvalitetno. Tu ostaja le upanje, da gre za slab začetek, namreč Monuments so sposobni glasbeniki. Upajmo le, da se samo iščejo.

Avtor:
twitter facebook