recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

23. 12. 2012  Godbreaker - Forever War  (samozaložba, 2012)
Your eden is burning, your children are choking in toxic, corrupted air…

Pred nami je ponovno bandcamp poslastica oz. novodobno čaščenje Integrity ter Ringworm ter celotnega sklopa Holy Terror.

Če se na strani bandcamp obrneš na ''tag'' ringworm oz. Integrity, se ti na ekranu pokaže ogromno skupin, in izmed teh skupin verjetno večino poznate (ali pa tudi ne). No, nekje iz ozadja se ti izpiše ime skupine Godbreaker.

Seveda te ime Godbreaker v tem trenutku premami in si zaželiš vedeti več o skrivnostni skupini, ki te je že v prvi fazi prepričala zaradi imena (ali pa ne) in tisti prvi klik je za vsakega usoden.

Kot prvo si ogledaš izdaje in opaziš, da imajo fantje za seboj dve mali izdaji, kjer je ena izmed teh Forever War.

Še preden pa se bomo spustili v album Forever War, bomo kot prvo predelali mali album Tiamat. Album je bil super, poleg treh povsem Integrity obarvanih skladb (Sermon Of Broken Idols, Plagued, Decadence), najdemo na njem tudi cover skladbo od Integrity, ki pa je speljana vrhunsko in se lahko kosa z ostalimi priredbami in skupinami, ki so priredili njihove skladbe.

Še istega leta pa smo bili priča še drugi mali izdaji skupine Godbreaker, in ta nosi ime Forever War.

Sledeča izdaja je po mojem mnenju že na prvi pogled boljša, kako in zakaj? Poglejmo iz stališča, da skupina zaprisega k celotnemu gibanju holy terror in vsak, ki stoji za holy terror,praktično ne časti samo glasbe in skupine, ampak tudi Charlesa Mansona.

Manson je skozi leta postal ikona vseh holy terror skupin in je bil tudi večkrat uporabljen na naslovnicah večih skupin. Tokrat pa so se za ta korak odločili tudi Godbreaker in s tem naslovnico tudi obogatili.

Glasbeno pa nam na albumu Forever War ponujajo 2 skladbi. Prva izmed teh dveh je Sarin Warfare, kjer dobimo že prvo spremembo skupine.

Pri Tiamat je bila zadeva težka in bolj osredotočena na Integrity v 90-ih. Podobni vokali in igranje na enakem nivoju kot pri prej omenjeni legendarni skupini.

Pri Sarin Warfare se najprej sliši bolj robusten pridih igranja inštrumentov, se pravi zvok je bolj surov in hitrejši. Vokali niso več godrnjavi kot pri Tiamat in podobni Dwidu Hellionu, ampak so bolj kričeči, bolj jezni in s tem tudi pridobijo večji izraz pa tudi besedila pridejo bolj v ospredje.

Kar pa je prav tako presenetljivo pri Sarin Warfare, pa so zaključni solo vložki, ki še zdaleč niso bili pričakovani. Vidi se, da so fantje napredovali v nekaj mesecih in se bolj poglobili v glasbo in preigravanje inštrumentov (mogoče našli še kakšen black metal navdih), precej pohvalno.

Drugo polovico malega albuma pa krasi skladba Shattered Reality, kjer dobimo od piskajočega začetka močne solo kitarske vložke, ki nas popeljejo v drugo srce teme in pa hreščečo spremljavo ostalih inštrumentov.

Druga polovica skladbe pa pripada vokalistu, kjer se od prve skladbe dobesedno nadgradi. Čuti se, da je povezan s skladbo oz. z albumom in skupino s srcem in dušo, ker poleg slišanega hkrati občutimo tudi bolečino sveta skozi mikrofon pevca skupine Godbreaker (Your eden is burning, your children are choking in toxic, corrupted air…).

V dveh skladbah skupina pokaže in dokaže, da so ena izmed tistih skupin, ki bodo nadaljevali in ohranjali celotno holy terror sceno pokonci in se ne bodo pustili ponižati.

twitter facebook