recenzije

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

banner
banner

recenzija

17. 1. 2015  Sisters Of... - Follow Me As A Ghost  (Crowquill Records, 2013)
Najboljše nam je prihranjeno za konec, kot se za popoln vrhunec spodobi...

Ljubitelji glasbe smo si najbrž podobni vsaj v dveh stvareh. Vsi na dnevni ravni poslušamo lasten izbor najljubših skladb in bendov ter vsi iščemo nove skladbe in bende, ki bi jih v ta izbor lahko uvrstili.

Tako sem med iskanjem slednjega bolj po naključju kot po čem drugem naletel na bend, ki se kliče Sisters of…

Stvaritelja in gonilne sile projekta iz St. Josepha v zvezni državi Missouri od prej nisem poznal, sem pa prebral, da se je ta človek z imenom Aaron Coker, multi inštrumentalist (ex-Appleseed Cast, Reggie And The Full Effect, Old Canes ) naveličan glasbenih in žanrskih omejitev odločil, da jih bo poskusil preseči. Z združitvijo glasbe in riffov metala, brez vokala, atmosferskih vložkov post rocka ter še česa mu je to tudi uspelo. Uspeva pa mu tudi s pomočjo izbranih prijateljev, ki mu rade volje priskočijo na pomoč. V tem primeru sta bila to Chris Clark (ex-Blackpool lights) in Isaac Khan. Tako je nastal EP z naslovom Follow me as a ghost.

EP nas že takoj na začetku s komadom In A Sea Of Red Strands brcne v rit in nam da vedeti, da so Coker in ekipa s premikanjem meja mislili resno. Združitev prej omenjenega se izkaže za super idejo, ki se nadaljuje in stopnjuje tudi v drugo, naslovno skladbo EP-ja. Sledi kratek intermezzo, imenovan Sister Faith, ki nam dovoli, da pravkar slišano malce prebavimo, dojamemo, hkrati pa nas s šepetanjem imena naslednjega komada pripravlja na to kar sledi. Potovanje se nadaljuje, saj je EP pravzaprav skupek komadov, ki delujejo kot ena sama skladba. Najboljše nam je prihranjeno za konec, kot se za popoln vrhunec spodobi. In če povprečen orgazem traja 10 sekund… pri Sisters of… traja 10 minut! Ta nosi ime Krog/9. Komad je prava mojstrovina. Stopnjevanje napetosti je popolno, dramski trikotnik je izveden fantastično.

Sisters of… lahko brez oklevanja dodam v svoj izbor, ker so izpolnili zadano nalogo in premaknili meje do sedaj slišanega… In ja, lahko se usedemo v Krog, lahko nas je 9 in brez sramu bom priznal: »moje ime je Matija in sem odvisnik od dobre glasbe«. Cheers!

 

1. In A Sea Of Red Strands

2. Follow Me As A Ghost

3. Sister Faith

4. Sister Chance

5.Circle/9

https://www.youtube.com/watch?v=FtN_I7aMd2k

Avtor:
twitter facebook