recenzije

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

banner
banner

recenzija

6. 5. 2012  Rise And Fall - Faith  (Deathwish Inc. Records, 2012)
Počasni bobni, melodične kitare in temačno sprehajanje skozi 4 minute dolgo skladbo, kot bi bil pekel korak bližje.

Od leta 2002 so belgijski padli fantje kaj hitro postali znani po celotni obli in za vsako izdajo pustili sled, za katero vsak poznavalec in poslušalec lahko reče, da se je spomni. Rise and Fall (bivši člani skupin The Deal ter Kingpin) so v svojem desetletju izdali tri albume, 2 EP-ja in en split izdelek (skupaj s Paint the Town Red), zdaj pa se vračajo s četrto težo imenovano Faith, za katero pa lahko trdimo, da je najtežje, najglasnejše in najbolj agresivno, kar so izdali do sedaj.

Vendar preden je Faith album videl luč izdaje, so Rise and Fall lansko leto izdali nekakšen ''teaser'' plošček, imenovan po skladbi Deceiver, na katerem sta se nahajali dve skladbi in že to je bilo dovolj, da so se po treh letih poslušalci in oboževalci ponovno začeli zanimati za takrat še neizdan album. Ali se je izplačalo čakati in ali bo lahko Faith nadomestil predhodnika iz leta 2009 Our Circle Is Vicious? V obeh primerih lahko dogovorim samo z DA! In ne samo, da bo album lahko nadomestil predhodnika, ampak sem tudi mnenja, da ga bo celo prehitel in prišel na sam vrh njihovih izdaj.

Mogoče je to čas, mogoče leta, mogoče iskanje po nečemu, za kar še sami ne vedo, kaj je, ampak album se razlikuje od njihovih prejšnjih izdaj. Čutiti je globino, hitrost in težo eksperimentiranja ter nadgradnje Our Circle Is Vicious. Začetek albuma poslušalca brez kakršnegakoli uvoda oz. priprave pripelje do hitrosti in jeze vsega sveta pod imenom A Hammer and Nails, kjer že pri prvih sekundah sami začutite bolečino v grlu in si kaj kmalu začnete domišljati in premišljevati, ali je pevec Bjorn že ostal brez glasu. Enake občutke kot pri prvi skladbi, boste doživeli tudi pri Soul Slayer le, da so za dodatek dodali noter pridih albuma Our Circle Is Vicious in kaotično preigravanje, katerega smo bili vajeni pri prvih izdajah (kar se občuti pri bobnanju). Seveda so skladbe narejene po enakem receptu in dobesedno ti odpihne bobniče, dokler ne pride do skladbe Things Are Different Now, kjer je pa zgodba povsem drugačna. Počasni bobni, melodične kitare in temačno sprehajanje skozi 4 minute dolgo skladbo, kot bi bil pekel korak bližje. Čeprav je na sceni ogromno skupin, ki zvenijo podobno, nekateri verjetno ne boste čutili kakršnekoli spremembe.

Zato pa si najprej ponovno zavrtite Our Circle Is Vicious in potem ponovno Faith in verjemite, razlika bo občutna.

Roko na srce, album Faith je vrhunec diskografije skupine Rise And Fall. Tudi, če bi pogledali ostale lastnosti albuma: za produkcijo je poskrbel Kurt Ballou (Converge), ki je mojster za omenjene albume, za naslovnico Jake Bannon (Converge), album pa je izšel preko Deathwish Inc. (ki je prav tako v lasti Bannona), kar pa ti že iz prve roke pove, da je album vreden vsakega centa in poslušanja. Poslastica, ki ne sme biti spregledana.

twitter facebook