recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

27. 4. 2015  Calm Hatchery - Fading Reliefs  (Selfmadegod Records, 2014)
Poljaki + death metal = win. Pa čeprav je včasih zmaga lahko tudi grenka …

Calm Hatchery prihajajo iz Poljske. In to pogruntate, še preden pogledat info. Namreč, bend nekako diši na poljsko death black metal sceno, saj vokalno spominja bolj na Hate, ritmično na Vader, atmosferično … no, tokrat bolj na Lost Soul kot na Behemoth. Ampak – a je to slabo? Ne.

Fading Reliefs je drugi album, ki so ga izdali Poljaki, izšel pa je septembra lani. Ponuja 8 komadov v inglišu in en bonus komad v poljščini, tematsko pa se verjetno navezuje na death metalu ljubo temo bogov, ki jih v besedilih in komadih prebujajo Melechesh, Morbid Angel ipd.

Vsekakor je Fading Reliefs zanimiva in razgibana plata – enkrat so komadi hitri, drugič počasni. Enkrat riffi rušijo, drugič objokujejo. Bobni včasih hitijo, včasih so lepo počasni. Vse skupaj pa je zavito v dokaj temačen, skorajda blek metalsko režeč vokal. Ki v nekem komadu poseže še po clean vokalih, kar me v vsesplošnem počutju spomni na album Occult Medicine francoskih Yrkoon. Na srečo pa ne kopirajo Nile ali Behemoth z rabo ne vem kakšnih ''atmosferičnih'' semplov. Pa tudi predolga ni.

Bend je stvar odigral kot se šika, a kakšnega pretiranega appeala pa žal nima z izjemo komada Blessing Of Mantra, ki ponudi še tisti apokaliptični, a hkrati res starodavni filing, ki ga uspešno pričarajo recimo Melechesh v komadu Ladders To Sumeria na odlični plati Emmisaries.

V tem oziru je moč tudi trditi, da je plata dokaj generični primer extreme metal (čeprav bolj death kot black) napada, ki pa vseeno dokazuje, da je tudi na prvi posluh slabši extreme metal izdelek še vedno precej dober.

twitter facebook