recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

21. 10. 2012  Hot Water Music - Exister  (Rise Records, 2012)
Exister je album, ki bo izpolnil vse, kar se od Hot Water Music lahko pričakuje - vokalna mojstrovina na preverjenih post hardcore/punk rock tleh.

Po dolgih 8 letih smo končno dočakali vrnitev post hardcore (za nekatere punk rock) glasbenikov, ki slišijo na ime Hot Water Music. Čeprav mi skupina včasih ni nudila glasbenega zadovoljstva in sem se na nekakšen način izogibala izdajam, katere so nosile predpono post hardcore, saj so bile v večini vse kopije skupin, ki so delale punk rock na bolj speven način.

In tako je kar nekaj izdaj šlo mimo mene, dokler se le nisem pustila prepričati in si zavrtela Caution, kjer so mi že v prvih dveh skladbah ponudili vrhunec (Remedy ter Trusty Chords), in tako je skupina iz dneva v dan postajala bolj zanimiva.

Po, že prej omenjenih, 8 letih nam Hot Water Music ponovno ponujajo poslastico na svoj način, ki sliši na ime Exister.

Pri prvem poslušanju nam je album že takoj jasen, čisto vsaka skladba je dobra in poslušljiva, ni sedaj ravno vrhunec kariere, je pa nekje med vrhom njihovih izdaj. Kar pa poslušalca najbolj privleče so zagotovo vokali pevca, saj ima tisti bolj ''možat'' pristop do mikrofona, ki pri mnogih post hardcore skupinah ni viden oz. slišan. Če izpostavim, so mi pri Hot Water Music všeč bolj osebna besedila (Well I got my head up in a critical mess. Fighting like a demon in a shell I possess. Gnashing my teeth and speaking in tongues. Still shaking something mental at a loss of the words I'd once known. Something's rattling my bones), ki mogoče res dobijo tisto Leatherface prispodobo (skupina, katera je navdihnila Hot Water Music) in je mnoge skupine nimajo.

Čeprav ni ravno govora o temnih silah in raznoraznih državno političnih temah, vam toplo priporočam, da si od HWM nekaj zavrtite, da boste dobili vsaj nekakšen priokus vokala in besedil.

Kar se pa inštrumentov tiče, je pa Exister precej drugačen od predhodnikov. V preteklosti so se fantje bolj obračali na Leatherface, tokrat pa je zadeva bolj podobna Alkaline Trio, Rise Against ter Against Me!, ... vse našteto pa je na trenutke lahko za koga moteče, ker se od njih le pričakuje nekakšno himno a la Remedy, ali pa kaj na princip Leatherface. No, ''užitkarij'' se boste že pri prvem poslušanju prepustili melodijam albuma in pozabili na vsakodnevne tegobe.

Exister je album, ki bo izpolnil vse, kar se od Hot Water Music lahko pričakuje - vokalna mojstrovina na preverjenih post hardcore/punk rock tleh.

Avtor:
twitter facebook