recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

9. 9. 2013  !T.O.O.H.! - Democratic Solution  (samozaložba, 2013)
glasba.cz

Ko nekdo reče, da je neka stvar češka, nam najprej ne pade na misel dejstvo, da je produkt, kateri trenutno uživa čast tega, da je tematika pogovora, v bistvu dejansko češkega porekla, temveč da je produkt, kateri trenutno uživa čast tega, da je tematika pogovora, v bistvu totalno v pizdi.

Zveneče imenovani !T.O.O.H.! (The Obliteration of Humanity) so bili češki band v prvem smislu. Igrali so debilno in psihopatsko zveneč, a dodelan tehnični death metal z grinderskimi izpadi. Šus, odpuljeni vokali, bizarni komadi in besedila v češčini. Same lepe stvari. Tako lepe, da so seveda razpadli. V glavnem zaradi kolobocij z založbo in podobnimi pizdarijami.

Po nekaj letih sta prav tako zveneče imenovana brata Schizoid in Humanoid oživela to češko klasiko kot duo. Sicer se jo je oživelo samo za kratek čas. Posnela sta en album, ga dala na internet, da se ga lahko zastonj downloada in povedala, da je to zadnji album sploh za vedno in basta. Prav tako ne nastopata več, ker ima Humanoid kar brutalno shizofrenijo. Sicer bi lahko tukaj uporabil kakšno šalo na temo tega, da je v skupini človek, ki si je nadel ime Schizoid, ampak ne bom, ker se iz tega ne norčuje. Eh, saj ne, samo preveč očitna šala bi bila.

In s čim se ta duo poslavlja? S totalno češkim albumom. Tokrat v obeh smislih, ker instrumentalno zveni kot midi posilstvo fetusa, kar bi lahko med drugim uporabili za soundtrack kakšne defektne japonsko/češke igre izpred dvajsetih let. Ta zadeva zveni kot sfaliran export iz beta verzije nelegitimnega kazahstanskega brata Guitar Proja 1.

Najprej nam pade v ušesa res grozen zvok kitare in domnevam, da so namesto ojačevalca uporabili hladilnik. Seveda nižjega cenovnega razreda. Kitari dela družbo sintisajzer, ki je po vsej možnosti od Fisher Pricea. Bobni zvenijo kot shirana 8-bitna masturbacija in zaključek temu zvokovnemu clusterfucku je pa vokal, ki je s psihopatskih izpadov, kot smo jih vajeni od teh Čehov prešel na večinoma neko bizarno monotono petje/govorjenje s clean vokali.
Če posedujete um genija, ste mogoče ugotovili, da je Democratic Solution ostalim albumom podoben kot člani cover/tribute bandov dejanskim glasbenikom. Nič. Torej, neka zblojena zadeva, ki zveni kot menstruacija deponije in starim stvaritvam ne seže niti do nafte … ampak ne moram pa reči, da je zadeva zgrešena na polni črti.

Kljub vsesplošnemu hlevu ima album svoj čar. Ob obči katastrofalnosti izvedbe se vseeno zazna dosti zanimivih idej in tudi na splošno bi se dalo reči, da se težko najde kaj podobnega. Češkost da vsemu skupaj svoj prikupen čar. Predstavljajte si ta album kot prijatelja s posebnimi (zelo posebnimi) potrebami, ki ga obožujete ravno zaradi njegove … posebnosti. Democratic Solution ni ravno nekaj najboljšega ever, je pa prfukjen in ima svoje čare.

Ubijte pričakovanja in ga dajte skozi.

twitter facebook