recenzije

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

banner
banner

recenzija

30. 9. 2011  Devin Townsend Project - Deconstruction  (Inside Out, 2011)
Kar Deconstruction je, je vaša spolna fantazija, polita z vašo najljubšo čokolado. Če ne marate čokolade, niste imeli otroštva.

Ne moreš začeti česarkoli v povezavi z Devinom, brez tega, da ne bi omenil Strapping Young Lad. Ja, živim v preteklosti. Metalci tut, bite me. Ja, posplošujem, naci sm, uuuuu!

No, kakorkoli, naš dragi kanadski glasbenik je veliko vrtnaril po glasbenih vrtovih, a šele s Strapping Young Lad si je pridobil naziv Lord Farmer™. Njihova glasba te je postavila v vlogo headcraba, ki je ravnokar naletel na Gordona Freemana. ŠPLJOC! Hihi. Ne se ti jebat z razfukanimi fiziki. Band je bil v bistvu ventil za Devinovo apokaliptično jezo. To je bilo glasbeno kazanje sredinca vsakemu atomu obstoja. In ta sredinec je konkreten in trden, kot moškost vsakega, ki je uzrl starejše porniče s Tero Patrick, mmmmm. Vsak band, ki se je oklical za »heavy«, je ob SYL namesto, kot Rorschachovsko razmazan headcrab, izpadel kot tutorial za Sims.

Mislite, da ste jezni? Ne! Strapping Young Lad! Mislite, da je vaša glasba heavy? Ne! Strapping Young Lad! Mislite, da je ta srna živa? Ne! Chuck Testa!

No, čez čas je Devinova apokaliptična jeza postala post-apokaliptična in je bil čas, da je odvrgel poročni prstan, ki ga je mel s SYL in se bolj posvetil svojim solo projektom.

Njegovi skrajno inovativno imenovani solo projekti (Devin Townsend, Devin Towsnend Band ... ) so njegovo publiko razdelili. Nekaterim je bil nov, bolj raznolik, bolj miren stil všeč, drugi pa so ga opisali kot pussy ass shit za Sims fane. No, z Deconstruction je ustvaril nekaj, kar bo oba tabora njegove publike združilo v eno miroljubno enotnost, kjer se namesto pozdravov podarjajo objemi. JUHEJ, LJUBEZEN!

Gre se za tretji album v njegovi tetrologiji, ki jo izdaja pod genialnim imenom Devin Townsend Project in moram reči, da ta album ne zveni kot nekaj, kar bi posadila trezna oseba. Glavna tema albuma je človek, ki je pristal v peklu. Tam mu da Satan cheeseburger, ki vsebuje vse skrivnosti življenja. [dramatično] AMPAK![/dramatično] Naš protagonist ima prehrambmene navade, ki so kompatibilne s tistim, ki jih imajo PETA. Hamburger mu je torej uporaben kot diploma s FDV-ja (na tej točki začnem bežati pred razfukano cimro). No, sicer je zgodba polna metafor, ampak pustimo to, ker potem bo ta tekst res predolg (KOT MOJ TIČ, HOHOHOHOHO!). Lahko samo rečem, da se na splošno gre o tem, kako se večinoma jemljemo preveč resno. Pa se poskušajte ne strinjati s tem. Pizde.

Za Deconstruction bi se dalo reči, da je neke vrste pregled njegovega dela do sedaj, saj album dostikrat zveni, kot da je vse, kar je Devin kadarkoli naredil, previdno stlačil v eno omnidimenzijsko entiteto. Zraven pa je pri izdelovanju albuma povabil goste iz skupin, kot so Cynic, Emperor, Gojira, Between The Buried and Me, GWAR, Damjan Murko (HAHAHAHAHA, SMEŠNO!), The Dillinger Escape Plan, ne da se mi več naštevat.Toliko o tem, da ne bom omenjal drugih skupin v svojih recenzijah. Zraven pa imamo še simfonični orkester ter pevski zbor, kar doda res epsko vzdušje. Ponavadi albumi na način GREMO FUKNAT VSE NOT! ne delujejo. Ponavadi to izpade kot kup okraskov na prazni lupini. Pomislite na pretirano naličeno žensko z milijon nakita, katere brutal parfum navohate na osem kilometrov. Ja, meril sem. Ali pa na ponaredek Kinder jajčke brez igračke (hihi, rima), katere še Pedobear ne bi kupil. No, Deconstruction ni to, kar Deconstruction je, je vaša spolna fantazija, polita z vašo najljubšo čokolado. Če ne marate čokolade, niste imeli otroštva.

Ena bolj opaznih Devinovih karakteristik je nasičen zvok, kar na Deconstruction že meji na pretiravanje. Ob vseh zvokih, ki se hkrati pojavljajo, se sprva izgubimo, a po večih Freemanovih maličenj obraza, vse pade skupaj kot zelo poslušljiva glasbena vrtnina. Ob večih poslušanjih pa se bo glasba materializirala iz vaših zvočnikov in se ljubila z vašimi ušesi z zelo senzualno predigro. Resistance shall be futile! Komadi nihajo od mirnih akustičnih, elektronskih, preko bolano kaotičnih do res brutalnih, epskih delov, kjer namesto Freemanovega lomilca, dobimo v obraz bager izstreljen z Gravity Gunom. Kar pa res doda Sasho Grey temu porniču s Tero Patrick, je pa Townsendov vokal, saj človek obvlada vse od impresivnega, polnega opernega vokala, do inkvizicijskih krikov, ki vam disentigrirajo aftershave na genitalijah. Metal opera v pravem pomenu ob kateri si lahko rečete samo »jebeš ostale kvazi symphonic metal masakre ušes, zaradi katerih starši tepejo svoje otroke«.Ob albumih kot so to, razumem sadomazohizem, saj z užitkom prejemam lomilec v obraz. Bolj zmedeno bombastičen album boste težko našli in, lepo povedano, to je še eden izmed mnogih primerov, ko lahko rečem ob čisto samosvojemu albumu »blame Canada«.

Kot zanimivost naj še omenim, da je Devin, hkrati s tem albumom, izdal še četrti del tetrologije, imenovan Ghost, ki pa je njegova najmehkejša in najmirnejša stvaritev. IIII, PUHASTE ZADEVČICE! LEPOTA! MIRNOST! SREČA! SKUPNOST!

Ajde Devin, po poslušanju Deconstructiona ti oprostim, da nimaš več kultnega skulleta. Če kdaj dobim plešo, obljubim, da ga bom imel. In komaj čakam, da vidim, kaj nas čaka s strani njegovih prihodnjih projektov, kot so Devin Townsend and some other musicians, Devin Townsend and friends, Devin Townsend: Reloaded, Devin Townsend's solo project in Devin Townsend's Flying Circus.

twitter facebook