recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

27. 6. 2011  Hellhorse - Decade of Dust  (Twelve Gauge Records, 2011)
V najtemnejših kotih HC-glasbe se iz teme približuje skupina peklenskega konja in nam v ''letu gospodovem'' 2011 ponuja najbolj umazan in melanholičen album agresivne glasbe.

V najtemnejših kotih HC-glasbe se iz teme približuje skupina peklenskega konja in nam v ''letu gospodovem'' 2011 ponuja najbolj umazan in melanholičen album agresivne glasbe.

Plošček gnusa, umazanije in počrnelega crust/HC-ja se je razvil iz ruševin skupine Black Teeth (verjetno vam je to ime precej neznano, ampak vseeno), ki pa so, kakor vemo, temeljili na vsemu, na čemu Bon Jovi ni nikoli. Se pravi, na propadu religije, politike in praktično celotnega sveta, kar pa zveni super in vse bolj zanimivo, ko se stvar začne vrteti od začetka proti koncu.

Če se še malo poglobimo v temo, nam potemneli album bolezni nudi 8 skladb, ki pa se kakor pri vsakem dobrem albumu odvrtijo prekleto hitro. Nabiranje in nabiranje jeze ter melanholije brez kakršne koli olepšave. Če bi Decade of Dust moral opisati z zgolj eno skladbo na albumu, bi rekel I Am Disposable, na kateri je vidno, zakaj se pravzaprav gre: pranje možganov iz strani celotnega sveta in fikcije prelepih travnikov polnih rožic in prijaznih Disneyevo obarvanih živali. Pol ure čiste teme in hitre agresije.

Za zaključek pa imamo tukaj še srhljivo naslovnico, na kateri niti ne vemo, kaj se dogaja. Pogled na fantiča v sredini vam da vedeti, da je vse narobe in, da se mu slabo piše in tudi vam se bo, če si ne boste vzeli časa za poslušanje Decade of Dust.

Priporočljiva zadeva za širši krog ekstremne glasbe, najbolj pa seveda za oboževalce Catharsis, Gehenna, Watain, Celtic Frost , Ringworm ter slovenskih Hellcrawler (ne zaradi imena). Verjemite, da ne boste razočarani.

twitter facebook