recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

10. 8. 2014  Darkest Hour - Darkest Hour  (Sumerian Records, 2014)
Album Darkest Hour vam ne bom odsvetoval poslušati, ker sem mnenja, da si morate pri omenjeni izdaji sami ustvariti mnenje, ker konec koncev gre le za Darkest Hour – in želim, da sami občutite, kje so ga ''usrali''.

Z leti človek dobi nove ambicije in tudi nekakšne nove cilje, ki jih izoblikujejo v svojo prid –  kakršna njemu najbolj ustreza.

Takšen odnos prejmem tudi pri zadnjem album ameriške zasedbe Darkest Hour, katera je (bila) med drugim ena izmed tistih metalcore skupin, ki je držala razrahljano sceno pokonci. Ampak tudi tega je lahko kdaj konec in če že na samem začetku razočaram, lahko rečem, da gre to pri zadnji kreaciji, ki enostavno nosi ime Darkest Hour.

Torej, kot ste lahko prebrali v zgornjem odstavku, na albumu ne boste ravno našli najboljšega materiala, kot tudi ne zadovoljujočega mnenja – no odvisno od posameznika.

V praksi smo spremembe novih izdaj občutili pri določenem menjanju članov, kar tudi lahko vidimo pri trenutni izdaji Darkest Hour, ki po odhodu Ryana Parrisha (sedaj sprošča svojo energijo pri Iron Reagan), ponuja Travisa Orbina, ki pa se je v preteklosti dokazoval pri Periphery ter Sky Eats Airplane (obe skupine meni osebno obupne).

Uvodno nam album Darkest Hour ponudi skladbo Wasteland, ki je na prvo poslušanje uvodno ''povprečno v redu'', ampak mi tisti ''catchy'' rock ritmi ne ustrezajo, kot tudi ne tisti pretirano ''posiljivi'' čisti vokali. Po eni strani razumem nekakšen korak naprej, po drugi pa me zadeva asociira na obupne All That Remains.

Opozarjam pa tudi, da kakšnega preskoka v nadaljevanju ne pričakujte, ker tudi če bosta skladbi Rapture In Exile ter The Great Oppressor instrumentalno malenkost mejili na album Hidden Hands Of A Sadist Nation, gre vse skupaj za nekakšno novodobno metalcore igranje, ki ne prinese nobenih izzivov, kaj šele zadovoljstva, kar posledično prinesejo tudi sledeče 4 skladbe, ki so pa samo še odvečne.

Preveč modernih progresivnih vložkov, ki preveč mejijo na djent, ki pa, kot sami veste, meni ne ustrezajo.

Pogrešam tisti čar, energijo, odnos, ki nam je bil dan pri Hidden Hands Of A Sadist Nation, Undoing Ruin ter The Eternal Return, kjer je poslušalec lahko še vedno rekel, da so ena redkih skupin, ki so obstali v prodanem žanru oz. preveč spominjajo na patetične All That Remains. Škoda.

Album Darkest Hour vam ne bom odsvetoval poslušati, ker sem mnenja, da si morate pri omenjeni izdaji sami ustvariti mnenje, ker konec koncev gre le za Darkest Hour – in želim, da sami občutite, kje so ga ''usrali''.

twitter facebook