recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

2. 9. 2015  Cult Widow - Cursed I: Feed Me Death  (samozaložba, 2015)
Kaj več o albumu Cursed I: Feed Me Death ni za povedati, ker kot rečeno bodo pri Cult Widow notranji mir našli le tisti, ki jim zgoraj navedene skupine ponujajo vse tisto, kar si v agresivni glasbi želijo.

So vam všeč italijanski The Secret? Vam je všeč black metal s priokusi preostalih negativnih žanrov, kot s grindcore, mathcore, …? Vam ugaja nemelodičen kaos skozi zvočnike oz. slušalke? Če, da potem ste tukaj na pravem mestu, kajti nizozemski Cult Widow ponujajo vse tisto po čemer hrepenite in v glasbenih novitetah ne prejmete. Poglejte zakaj…

Skupina v svojih 14 minutah oz. malem albumu Cursed I: Feed Me Death ideološko ponudi udejstvovanje nihilizma, smrt, spogledovanja z gospodarjem teme in pa vsesplošni negativizem.

Na glasbenem področju pa se zadeva, kot rečeno obrača na večji delež ''kopiranja'' skupine The Secret a se hkrati dotika še preostalih (meni) dobrih skupin. Sicer bi lahko album kratko opisal, kot ''Darkthrone meets Converge'' a sem mnenja, da se album bolje predstavi skozi novejše skupine (beri dalje).

Na samem začetku se zadeva seveda povsem obrne na The Secret, kjer se uvodna skladba Cursed povsem osredotoči na nihilističen pristop in glasbeni kaos – smer album Angus Dei (The Secret). Mogoče sem jih na samem začetku precenil in prehitro usmeril na detajlno ''kopiranje'' The Secret a se pri preostalih skladbah (vidne pod tekstom) zadeva obrne še na mešanje skupin, kot so Trap Them, Nails ter Young And In The Way. Odstopanja med skladbami sicer ni oz. tistih dotičnih momentov, ki ti ostanejo v spominu ni. Gre pač za enotno rušenje tako vokalno, kot instrumentalno

Kaj več o albumu Cursed I: Feed Me Death ni za povedati, ker kot rečeno bodo pri Cult Widow notranji mir našli le tisti, ki jim zgoraj navedene skupine ponujajo vse tisto, kar si v agresivni glasbi želijo.

1.Cursed

2.Deceiver

3.Clinched

4.Nail & Cross

5.Kutleven

twitter facebook