recenzije

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

banner
banner

recenzija

26. 10. 2018  Embassy 516 - Correlation  (Geenger Records, 2018)
Embassy 516 so svoje glasbeno znanje nadgradili in vse to vlili v album Correlation

2012 je dubrovniška zasedba Embassy 516 izdala prvenec Surveillance of the Environment, pri katerem so širši publiki predstavili svojo vrsto melanholično obarvanih žanrov, kot so dream pop/shoegaze/alter/indie/post rock …

Album ni segal samo po kakovosti, ampak je tudi nudil  čutnost oz. je dokazoval sleherno poezijo ter melodije skupin, kot so npr. The Editors, White Lies, …

Ampak od tega je minilo 6 let in v tem času je marsikdo od nas povsem pozabil na Embassy 516 in novega albuma niti ni pričakoval (govorim večino o sebi).

Kot rečeno minilo je  6 let in pred nami je presenečenje oz. album št. 2 imenovan Correlation, pri katerem na Embassy 516 ponujajo 10 skladb baziranih na že poznanih ritmih večne melanholije.

Uvodna skladba In Medias Res nas v trenutku popelje skozi žalostne ritme, ki večinoma spominjajo na The Editors, kot tudi na The National (tu pa tam kakšen spomin na The Smashing Pumpkins) a se drži svoje originalnosti.

V nadaljevanju pri Retained Mode se občuti malce več lirične, kot tudi glasbene kompleksnosti, kjer se skladba iz minute v minuto odlično nadgrajuje.

Osebno skupina vrhunec albuma doseže pri Solitude Signal, kjer prejmemo ritmično spogledovanje skupine Ride (natančneje album Nowhere), vokalno pa se še vedno drži pri skupini The Editors.

Album se do konca nadaljuje v maniri zgoraj navedenih skladb, le pri The Limpid Light je zadeva obarvana v smeri balade.

V 6 letih odsotnosti so Embassy 516 svoje glasbeno znanje nadgradili in vse to vlili v album Correlation. Večji fokus so pri trenutni izdaji podali na liriki oz. besedilih – tematika bazirana na o življenju v Dubrovniku, socialne problematike ter ljubezni.

Zaključna misel – novincem oz. novim poslušalcem omenjene skupine bi najprej predlagal poslušanje prvenca Surveillance od the Environment, da najprej okusijo skupino in potem nadgradijo z albumom Correlation, kjer bo skupina prejela tisto pravo obliko.

1. In Medias Res

2. Retained Mode

3. Ghosts

4. Solitude Signal

5. Libertas

6. Phasmid

7. Pygmalion Effect

8. The Limpid Light

9. Eclectic

10. X Changing

twitter facebook