recenzije

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

banner
banner

recenzija

13. 6. 2011  Več izvajalcev - Converge-DROPDEAD split EP  (Deathwish Inc., 2011)
Izdaja, ki žal obsega le 2 skladbi, je super izdelek za vse ekstremneže (no, ajde, za deathcorovce dvomim) in je – kar se od obeh skupin tudi pričakuje – mešanica kakovosti in iskrenosti!

Pred izdajo novega albuma in dvd-ja, so se za ogrevanje oboževalcev odločili legende HC/mathcore zvrsti, Converge. Če pregledamo, prežvečimo, premislimo in končno dojamemo, da se na ploščku nahajata praktično samo 2 skladbi (ena seveda od DROPDEAD), nas preide strast po vsem, kar so do sedaj naredili Converge in pa DROPDEAD prav tako.

Pionirji mathcore zvrsti preigravajo in ustvarjajo super albume za super albumi pod okriljem omenjene zvrsti in so neustavljivi. Če se malo bolj poglobimo v skladbo od Converge, bi za nov izdelek rekel, da je mešanica albumov Jane Doe (osebna klasika), Axe to Fall (takoj za Jane Doe) in pa mogoče No Heroes (takoj za Axe to Fall). Gre za močno skladbo neomejenega bobnanja, agresivnih krikov in pa kitarske norosti, ki naa trenutke močno spominja na kakšen grindcore bend (od česar pa mathcore ni kaj preveč oddaljen). Škoda je le ta, da so nam Converge postregli le z eno skladbo, katera pa je na srečo prava poslastica.

Po prvi polovici norije nas na drugi polovice plošče pričakuje prav tako legendaren bend, ki ne bi smel biti tuj vsem ekstremnim ušesom – DROPDEAD. Gre za mešanico powerviolence, crusta in pa hardcore punka in so vodilni v temu, čemur pravi ekstremneži rečejo punk. Prav tako kot Converge, so tudi DROPDEAD začeli preigravati svojo anarhijo okoli leta 1991. Če bi tudi pri njih pregledali zgodovino igranja in izdaj albumov (če temu lahko rečemo album), nam največ ponudi plošček Discography iz leta 1994, ki zajema vse demo posnetke in EP-izdaje do omenjenega leta. Po letu 1994 so izdali kar precej split albumov (ne bom omenjal števila, ker se lahko zmotim) in izredno, izredno, izredno malo LP-izdaj, kar pa je škoda glede na to, da je skupin, ki preigravajo takšno glasbo manj in manj in nam redkokdo lahko ponudi kaj svežega.

In tudi zaradi tega je tale skladba od DROPDEAD prava osvežitev. Kaj nam ponuja skladba Paths of Glory? Nekaj starega, nekaj novega in seveda nekaj odličnega. Po vseh teh letih se še vedno držijo svojih načel, ''jebejo'' politiko, se zavzemajo za pravice živali in so povsem jezni na državo. Zvočno pa … no, na kratko - skladba raznese ušesa.

Izdaja, ki žal obsega le 2 skladbi, je super izdelek za vse ekstremneže (no, ajde, za deathcorovce dvomim) in je – kar se od obeh skupin tudi pričakuje – mešanica kakovosti in iskrenosti! Poleg skladb nam ponuja tudi super naslovnico, katera je uvidela luč življenja pod rokami Jaka Banonna … čista umetnost.

twitter facebook