recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

2. 9. 2013  True Widow - Circumambulation  (Relapse Records, 2013)
Mogoče ga ne bodo oboževali privrženci prvih let Relapse izdaj, ostali pa se bodo definitivno sprostili že v prvih sekundah poslušanja.

Pa nas ponovno preseneča nova izdaja žanrsko izredno prepletenih skupin, ki slišijo na ime True Widow.

Omenjena skupina se vrti v več žanrih, in priznam, malce težko jo je opredeliti samo v shoegaze sceno, ker konec koncev vsebuje tudi stoner, noise, post punk, indie, … skratka precejšen razpon žanrov.

Ampak ker se v današnjih časih skupine kar same lahko opredelijo, so se tudi True Widow opredelili na stonergaze (glede na to, da že obstaja blackgaze, naj vas stonergaze ne rabi presenečati).

Circumambulation je od skupine 3. ''celovečerec'' in prvi za Relapse, kar kot prvo že pomeni, da so posebni, ker vsi vemo, da kar nam Relapse ponudi, je zlata vredno, in to sem si pred poslušanjem omenjenega albuma tudi vzel v zakup.

Skrivnosten plošček se za začetek prične s skladbo Creeper, katera je podobna skladbam skupin iz 80-ih, in sicer skupinam, kot so The Fall. Je povsem post punk obarvana atmosfera, ki bo marsikoga vrnila nazaj v zlate čase post punk skupin. V celoti se praktično nič ne spremeni, mogoče le tu pa tam, kakšen močnejši ''riff'', ampak to je to. Za začetek bodo album Circumambulation vzljubili vsi Joy Division oboževalci.

Nadaljevanje imenovano S:H:S pa spremeni uvodno vzdušje, in sicer se preigravanje bolj prelevi v hipnotično preigravanje stoner ter doom žanra. Vokalno nobenega odstopanja, zato je večji poudarek na instrumentalnih segmentih. Je povsem drugačna od uvodne, ampak verjamem, da se je ne boste izogibali, glede na to, da gre za mojstrsko preigravanje počasnih žanrov.

In ker so True Widow znani tudi po eksperimentiranju, nas doleti tretja skladba Four Teeth na povsem drugačen način kot vse prej.

Je blues usmerjeno igranje kitar, ki te ponese v povsem drugo območje neznanega igranja, hkrati pa spremlja Four Teeth še povsem nepričakovan vokal, kjer basistka Nicole Estill lovi nekakšen ''southern'' pridih. Čeprav nisem ravno oboževalec blues žanra oz. po domače povedano nimam pojma, kaj je vrhunsko in kaj ne za omenjen žanr (in po resnici povedano me niti ne zanima).

Album pa bo prevzel tudi gothic rock/death rock oboževalce, ko bodo zaslišali skladbo Trollstigen.

Instrumentalno je zadevo dobra mešanica med Danzig ter Alaric, vokalno pa se bolj približa shoegaze skupinam, kot so Whirr. Sanjavo in brez komentarja.

Circumambulation ne bo razočaral prav nobenega oboževalca nežnih žanrov, ker vsebuje vse, kar ti srce poželi v času nežnih melodij oz. času brez kričečih vokalov in hitrega igranja.

Mogoče ga ne bodo oboževali privrženci prvih let Relapse izdaj, ostali pa se bodo definitivno sprostili že v prvih sekundah poslušanja.

twitter facebook