recenzije

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

banner
banner

recenzija

11. 8. 2015  Avulsed - Carnivoracity  (Xtreem Music, 1994/2014)
Še vedno zveni sick as fuck!

Že 2 desetletji španska death metal mašina Avulsed bruha nagravžne kose glasbene morbidnosti. Dave Rotten, ki se je v undergroundu uveljavil kot ''el jeffe'' underground death metal založbe, ki je danes poznamo pod imenom Xtreem Music, in seveda vokalist zasedbe Avulsed, je seveda pred izidom še pričakovane nove Avulsed plate, poskrbel, da vam v roke spet pride EP, s katerim se je po parih demotih v resnici vse začelo.

Zavedati se je treba, da je originalni EP Carnivoracity izšel leta 1994 in za leto, v katerem so ušesa bombardirali superiorno zvočno oblečeni albumi, kot so Fear Emptiness Despair od Napalm Death, … For Victory od Bolt Thrower, Burn My Eyes od Machine Head in še marsikaj, tole zveni zelo dobro. Zelo surovo in jebeno brutalno.

Bobni so skriti v ozadju (in to ne z nagravžno visokim snareom, ki je tako dominiral predvsem ameriškim underground death metal izdajam v obdobju 1995-1999 tipa Lividity, Fleshgrind, Dying Fetus itd.), zato pa riffi pridejo tako dobro v ospredje. Stvar res zveni evropsko, a prej umazano klasično švedsko in finsko, kot pa recimo spolirano gothenburško. S tem, da so Avulsed kar drzno implementirali še nekakšne violinske vložke v naslovnem komadu, s čimer bend iz kraljestva Autopsy in Demilich, pripeljejo do referenc a la My Dying Bride in Paradise Lost – zelo dobro!

Kar se odpre z 8-minutnim opusom Carnivoracity, takoj pritegne predvsem z vokalom Davea Rottna, ki je mogoče malo preveč v ospredju in na trenutke izpade celo precej enolično (kar se s kasnejšimi izdajami popravi, saj možakar ohrani brutalnost in agresijo izraza, a postane vešč bolj natančne in razločne izgovorjave), a vseeno kaže možakarja, ki premore enega najbolj brutalnih vokalov Evrope.

Sam EP poleg dveh original komadov in novega videza CD-ja/LP-ja (besedila, ekstenzivni liner notes itd.) ponuja še cover od Pentagram (ja, Rotten je velik fan klasičnih metal izdaj, tako naj vas ob raziskovanju Avulsed diskografije ne presenetijo še kateri drugi coverji – in btw, komad Demonic Possession skozi prizmo Avulsed spominja na zgodnje Cannibal Corpse, pa ne le zaradi vokala) ter Demilich in Brujeria. Večina komadov (8 od 12) na ponovno izdanem EP-ju pripada live situacijam (govori v španščini FTW!!!) in zveni res zakon. Old skul as fuck, še posebej cover od Brujerie!

Če želite izvedeti, kako se je vse začelo, nabavite tale EP – ponujajo ga kot digital download, LP ali pa CD. Če vas zanima, kako se je bend razvil naprej – pravkar so reizdali klasični album Stabwound Orgasm, katerega recenzija pade kmalu!

twitter facebook