recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

20. 6. 2015  Within Destruction - Carnage  (samozaložba, 2015)
Na malem albumu ne najdem nobene šibke točke, hkrati pa mi je (osebno mnenje) omenjen izdelek brez pomisleka boljši od prvenca.

In smo pri novi epizodi serije Slovenci in ekstremna glasba v letu 2015. Tokrat nam glasbeno novost predstavljajo jeseniški Within Destruction s ''singlom'' Carnage.

Omenjena zasedba na naši strani ni novost, ker ste jo že lahko spoznali prek prvenca From The Depths, kjer jo je urednik Ivan oz. Ivći primerjal  z melodičnimi death metal skupinami svetovne prepoznavnosti – In Flames (Colony era), kot tudi z metalcore skupinami, kot sta Killswitch Engage in slovenska zasedba Curse Of Instinct.

Ampak tokrat bom predstavil zadevo s svojega vidika, kjer bom izpustil ''mainstream'' melodične death metal skupine in se osredotočil na pravo/realno primerjavo skupin (F. U. Ivći!!!) brez pretiravanja.

Carnage

Mali album odpre istoimenska skladba Carnage, kjer v trenutku dobimo popolno brutalnost modernejših melodičnih death metal skupin. Že na samem štartu nas zadeva asociira na The Black Dahlia Murder. Instrumentalno povsem slično albumu Everblack in mislim, da so edini v Sloveniji, ki jim je to pravzaprav tudi uspelo. Enkraten naboj melodij in agresije v enem, kjer dobimo tudi vokalno popestritev oz. growl prepletanje Trevorja Strnada (The Black Dahlia Murder) in CJ-a McMahona (Thy Art Is Murder). Za scream presenečenje pa prileti duša iz onstranstva, in sicer vokal Roka Rupnika (ki se je glede na prvenec močno izboljšal!), ki spominja na preminulega Mitcha Luckerja (Suicide Silence).

Bloodbath

Druga polovica albuma Carnage pa preseka s skladbo Bloodbath (ki je sicer že bila predstavljena lansko leto – natančneje, meseca januarja). Od skladbe Carnage se razlikuje v smeri večje brutalnosti, kot tudi večje doze agresije, a se občuti melodika, ki spomni na Slaughter Of The Soul (At The Gates). No, če me je pri prvi skladbi zadeva asociirala na The Black Dahlia Murder, me Bloodbath v trenutku vrže v leto 2007, natančneje v album Malice skupine Through The Eyes Of The Dead. Instrumentalno se oblikuje preko melodike zgoraj navedenih At The Gates, a se hkrati drži tematike brutalnosti Through The Eyes Of The Dead.

Vokalno je zadeva še vedno na tistem področju, kot pri skladbi Carnage samo, da je občutiti večji growl vokala. Nepričakovana kvaliteta, ki je priznam nisem pričakoval.

Na malem albumu ne najdem nobene šibke točke - definitivno je boljši od prvenca. Edina napaka oz. minus točka je le, seveda, dejstvo, da gre za single oz. zgolj 2 komada. ŽAL! Upajmo, da je to predjed nečemu velikemu, kar nas bo - spet upam! - presenetilo kaj kmalu.

twitter facebook