recenzije

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

banner
banner

recenzija

2. 9. 2014  Accept - Blind Rage  (Nuclear Blast Records, 2014)
Hladen in deževen dan lahko pomeni prav hud izziv za dobro voljo. Poletja je konec. Saj ne, da bi se lahko hvalili z letošnjim, ampak mokra jesen je udarila prav na 1. september, ki je že tako klasika med najbolj osovraženimi datumi leta. In ko se po boju z lužami in mokrimi hlačami končno privlečeš domov, bi se najraje zavlekel v posteljo in prespal vsaj tam do veselega decembra nekje. Obstaja pa na srečo čarovnija, k prežene popoletno depresijo. Z njo te objameta toplota in sladek vonj, ki narišeta nasmeh na obraz in tudi prihajajoči mrzli meseci se ne zdijo več tako strašni.

Ker samo naslovje sporoča, da bom pisala o novi plati Accept, naj vas pomirim. Bom. Ampak najprej bolj resne teme.

Skratka, vrnimo se k viru te toplote in vonja, ki dajeta tolažbo v dežju. Gre za preprosto razvado sladkosnedov. Najboljši so vedno babičini, lahko so čokoladni, orehovi, linški, sladki in taki, ki te kam odpeljejo. Piškoti. Sama sicer nisem ljubiteljica piškotov, vendar okolica poskrbi, da jih nikoli nimam na zalogi. Nekatere v dobro voljo spravijo te čokoladni drobljivi sladkorčki, meni je dovolj že sam vonj. Deluje. Večkrat preizkušeno.

Za odganjanje depresije priporočam najbolj preprost recept, ki je v moji kuharci zapisan pod nazivom Simpl piškoti. Peka vzame minimalno časa, tako da kakšen daljši album sploh ne pride v poštev za ozadje. In nič ne more iti narobe. Recept je odporen na neumnost.

Skratka – najprej pripalite pečico na prijetnih 160, da bo pripravljena.

Za eno rundo piškotov rabimo eno jajce, 100 g sladkorja, ščepec soli, žličko pecilnega praška, 100 g staljenega masla, 4 žlice kakava, 250 g moke. Za čokoladne rabimo še 100 g čokolade, lahko pa dodamo vse od mandljev, rozin, semen in koščkov popečene slanine. Ne, resno, slanina in sladko je TOP kombinacija, če še niste poskusili.

Vzamemo posodo in penasto stepemo jajce. Vmešamo sladkor, sol, pecilni prašek, maslo, kakav in moko. In koščke čokolade. Evo, to je to.

Oblikujemo piškote oz. z žličko naredimo kupčke.

In damo v pečico za 15 min.

 

Piškoti so dobri. Niso nobeno presenečenje in izjemen presežek, ampak nam dajo točno to, kar rabimo za lep dan. Klasični objemodznotr. In taka je tudi nova Accept plata.

 

Pa dober tek!

twitter facebook