recenzije

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

banner
banner

recenzija

25. 3. 2012  Skinfather - Atheos  (samozaložba, 2012)
Nujno zlo za vse tiste, ki ste razbijali zidove s skupinami Integrity, Cataract, Bloodlet, Catharsis, …

V času ukinjanja spletnih strani nam kot ljubiteljem glasbe povzroča težave dejstvo, kako priti do nove glasbe, novih skupin in novih informacij. Seveda je postalo vse skupaj moteče še posebej, ker se je začel vmešavati FBI in določene izdelke je trenutno nemogoče dobiti. Ampak seveda, roka pravica ne seže tako daleč kot iznajdljivost skupin, ki kljub vsemu z veseljem dodelijo svoje kreacije manjšini ali množici. Govora je seveda o internetni strani Bandcamp.

Preden se začnete veseliti, naj vas predhodno opozorim, da na strani Bandcamp dobite brezplačne kakor tudi plačljive albume, skladbe, … kakorkoli že, stran je izredno zanimiva in vredna ogleda.

Torej, stran Bandcamp nam v tem letu ponuja, kar nekaj skupin, ki so vredni vsakega centa in truda, ki ga vložijo v svoje izdelke, po osebnem mnenju pa je ena izmed tistih, ki najbolj izstopajo, definitivno Skinfather.

Fantje, ki preigravajo jezno obarvan HC/thrash/crossover/holy terror, … in ne vem kaj še vse, so se nekako najbolj približali temu, kako naj kot skupina postanejo dobri in za majhen krog tudi boljši od svojih vzornikov. Tudi če ime že ne zveni ravno primerno za skupino, ki preigrava prej omenjene žanre, sploh pa ne po tem, da album poimenujejo Atheos, ki skupaj z okultno naslovnico in naslovi skladb zveni, da sodijo v vode black metala, kot pa v sklop tako imenovanega okultnega HC-ja.

Na  skrivnostnemu ploščku najdemo 5 skrivnostnih skladb, ki vam bodo prelepe sončne dneve spremenile v temačno podzemlje jeze in (sovražnega) govora o tem, da naj odpremo oči in se zavedamo, kaj je realno in kaj ne.

Pred poslušanjem svetujem vsem, ki imate šibko srce ali pa se nagibate k skladbam o prelepih plažah in raznoraznih zabavah in kako je življenje lepo, Atheos kar preskočite, kajti zadeva bo bolela in naredila luknjo v vaši tako imenovani sreči.

Za začetek se nam odvrti skladba Christ Disease, za katero lahko trdim, da ima enega najboljših uvodov v skladbo, kar sem jih slišal v preteklih letih. Se spomnite skladbo Johna Lennona Imagine? Sklepam, da se. Torej v uvodu Christ Disease se nam odvrti klavir skladbe Imagine in v ozadju slišimo Imagine there's no heaven, … potem prizvok kitare in kar naenkrat nabiranje bobnov in agresivno stresanje besedil vsepovprek. Nekako najbolj primerljivo s skupinami Abraxis, Cataract, Grimlock … Seveda Christ Disease ni edina svetla točka na albumu. Na primer pri Slave to Faith moram ponovno omeniti Abraxis, ker se sliši podobnost skladb Destined to Fire, kjer se uvod in nadaljevanje skladbe odvije praktično identično. Pa, da ne boste razumeli narobe, ker ne gre tukaj za kopiranje skladbe ali pa delo na tem, da se bodo fantje uvrstili na enako raven kot Abraxis, gre izključno za enak recept, kako narediti glasbeni napad na vse, ki trdijo da sta bog in nevidna dobra volja odgovor na vse.

Jeza, ki te spremlja skozi celotnih 20 minut, ti daje željo po še več omenjenih izdelkov, najbolj pomirjujoče pa je dejstvo, da so Skinfather nova skupina, ki ima pred seboj odprto pot do novih izzivov in delanja super glasbe. Nujno zlo za vse tiste, ki ste razbijali zidove s skupinami Integrity, Cataract, Bloodlet, Catharsis, …

twitter facebook