recenzije

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

banner
banner

recenzija

21. 1. 2016  Rebaelliun - At War (EP)  (Hammerheart Records, 2015)
S komercialnega vidika nepotreben re-release, a simbolično lep začetek nove ere brazilskih blasfemičnih death metalcev.

Bravši promo mail nizozemske založbe Hammerheart, sem izvedel, da se je zgodba brazilskih death metalcev Rebaelliun v resnici začela z dvema komadoma na EP-ju At War, ki je v izvirniku izšel davnega leta 1999. Njega predhodnik je bil promo demo iz leta 1998, a šele z omenjenim EP-jem so Rebaelliun pritegnili pozornost Nizozemcev, ki so istega leta potem izdali prvenec Burn The Promise Land. Predstavljanje te plate jih je dve leti kasneje pripeljalo v Ljubljano, kjer so junija leta 2000 igrali na Metelkovi v sklopu festivala Diabolical Solstice Inferno part II, na katerem so žgali še Vader, Vital Remains, Pandemia in možno, da še kdo.

EP At War je lani ugledal luč v obliki 7'', izšel pa je spet prek založbe Hammerheart. Iskreno, izdaja tega EP-ja ima bolj simbolično kot drugačno vrednost. Kaj hočem povedati? Nakup se ne isplača, razen če ste die hard fan. Dva komada sta posneta precej grozno, igranje je šlampasto (glede na kasnejši izdaji Burn The Promise Land ter Annihilation iz leta 2001), sound je odurno plastičen, vse skupaj pa bolj kot ne žali moč, ki jo ta bend ima v resnici. Predstavljajte si bend, ki vidno črpa iz Morbid Angel, zgodnjih Slayer, Sarcofago in ki nudi brutalnost še kakšnih Krisiun, ki zveni kot kakšen demo, narejen na domač PC v devetdesetih. Slab prikaz, torej.

Torej, upam, da Rebaelliun ali Hammerheart ne upajo na kakšne solde od tega.

Je pa EP vseeno pomemben, ker ponovno odpira sodelovanje med založbo in bendom, z EP-jem pa je brazilski kvartet tudi dal vedeti, da je nazaj, kot pa ste videli danes med našimi novicami, letos lahko pričakujemo nov album, ki bi utegnil biti dobra konkurenca še vedno ubijalskim Krisiun in ki bo obračal glave death metalcem povsod po svetu.

Zaključek: oba komada imate v boljši verziji posneta in odigrana na prvencu Burn The Promise Land, katerega še vedno lahko poslušate na YouTubu, tako da je nakup EP-ja vreden le za vizualno obogatitev kolekcije.

twitter facebook