recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

19. 5. 2013  Več izvajalcev - Antichrist Demoncore (A 3 Way Split)  (To Live A Lie Records, 2013)
Po končanem poslušanju se sedaj lahko vprašamo, ali je zadeva sploh vredna poslušanja? In je? Definitivno! Kajti vsak od nas mora potešiti notranjo jezo in najboljši način je seveda poslušanje split album umazanega trojčka.

Motite se (če ste pomislili, da sem se zmotil jaz)! Ne gre za AC/DC, ampak za ACxDC! Kar pa lahko sklepate že pri samem naslovu albuma (Dvomim, da bi se AC/DC odločili za naslov Antichrist Demoncore) in pa seveda tudi pri naslovnici albuma sami.

Verjamem, da vsi sedaj ''čukasto'' gledate v računalniški ekran in se sprašujete, kdo so omenjene skupine?

Časa je malo, skupin je preveč! Uporabi hitre prste in hiter internetni dostop (kratko in jedrnato).

Preden pa se bomo vrnili nazaj na album Antichrist Demoncore pa opozarjam vse tiste, ki imate slabo srce, ste bogoslužna oseba, ki občasno posluša težko glasbo, obožujete Manowar (groza), … skratka ste eni izmed tistih, ki vam hitra agresija ne diši, da kaj hitro zaprete omenjeno recenzijo, ker zadeva je vse prej kot toplo priporočljiva za vas. Je brutalna, jezna, sovražna, hitra, …. se pravi, je vse tisto, kar vi v tem primeru nočete.

In gremo nazaj na demonski plošček jeze.

Za začetek in praktično vrhunec albuma poskrbijo ACxDC, ki v svojih 5 skladbah ne pokažejo milosti.

Že pri prvi skladbi Eye In The Sky smo si povsem na jasnem, da demonski možje hitre glasbe ne bodo odstopali od svojih predhodnih del (se pravi He Had It Coming iz 2011 ter The Second Coming iz 2012). Je energično in pa predvsem »pissed off« na vse živo.

Kar pa lahko pričakujete tudi pri naslednji skladbi, imenovani Crux. Demonski kriki in hitrost. Od tematike pa lahko pričakujete tisto, kar so ACxDC izdali že poprej (veste o čem je govora).

Pri sledečih 3 skladbah Trolls, Loathe, Worthless ne bi niti izgubljal besed, ker je praktično zadeva lična prvima dvema.

V vseh 3 minutah (to je to – 3 minute 5 skladb) bodo definitivno prišli na svoj račun vsi oboževalci skupin, kot so Magrudergrind, Spazz, Weekend Nachos, …

Sredinski del pa zavzamejo Magnum Force, pri katerih je seveda bilo vprašanje, ali bodo lahko presegli predhodno skupino. Iz mojih oči ravno ne, ampak so njihove tri skladbe (Out Of Time, Boxed In, Giving Up), kar konkretne. Pri Out of Time me že v prvih trenutkih zadeva asociira na Magrudergrind in njihovim albumom Rehashed. Je skorajda identično (kot bi poslušali le ta album)! Hitro, hitro in še enkrat hitro (kjer se bobnarju praktično ''strga''). Stresno, a ljubeče!

Za zaključek albuma pa nam postrežejo še Sex Prisoner (najboljše ime letošnjega leta).

In ali zadeva odstopa od prvih dveh?

Okvirno niti ne, ampak podrobneje, pa nam v 5 skladbah Sex Prisoner v bistvu ponudijo klasičen power violence z močnim in udarnim HCjem. Sex Prisoner so v svoji zgodovini izdali en album (istoimenski album iz leta 2010) in tisti, ki ste album poslušali, se zavedate, da je šlo za power violence, ampak tokrat (kot sem že omenil) pa so dodali težačenje stila ''zmetaliziranega'' HCja po načelih Disembodied in od vseh 5 skladb te praktično bolijo ušesa (dober pomenu besede).

Kot tudi ostali dve skupini, tudi Sex Prisoner ne naredijo zadevo počasno. So hitri in pa predvsem sovražni. Ne ''jebejo'' žive sile in pljuvajo vsepovprek, kaj hočeš boljšega!?

Po končanem poslušanju se sedaj lahko vprašamo, ali je zadeva sploh vredna poslušanja?

In je?

Definitivno! Kajti vsak od nas mora potešiti notranjo jezo in najboljši način je seveda poslušanje split album umazanega trojčka.

twitter facebook