recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

9. 11. 2014  ACxDC - Antichrist Demoncore  (Meltov Records, 2014)
Gre za eno izmed tistih energičnih izdaj, ki definirajo norost ekstremne glasbe – je nekaj posebnega, ki oboževalci Angusa Younga ne bodo cenili.

Mislim, da vam je do sedaj precej jasno, da osebno nisem ravno oboževalec igranja Angusa Younga, zoprnega vokala Briana Johnsona, kot tudi celote imenovane AC/DC. Po resnici povedano so mi…..grozni (v tem trenutku vem, da me sovraži malo morje ljudi).

Sem pa na drugi strani velik oboževalec Kalifornijske power violence/grindcore/HC zasedbe ACxDC…. kar pa verjamem, da nobenega od vas ne zanima, ker sem se vam že zameril v prvem stavku.

Torej govora bo o novem oz. prvem albumu zasedbe ACxDC (za vse tiste, ki še niste dognali, kaj pomeni krajšava – AntiChrist DemonCore, x pa označuje nič drugega, kakor to, da gre za straight edge skupino).

Zasedba je v dobrih 11 letih izdala malo morje EP ter split izdaj, pri čemer je tudi pevec Sergio Amalfitano vztrajal, dokler ni rekel, mogoče pa je vseeno čas, da izdamo ''celovečerec'', in ta sedaj nosi praktično ime skupine (vidno pri naslovu albuma).

V vseh 16 skladbah, kakšno virtuozno čudo ni za pričakovati, ker od samega začetka (Destroy//Create) pa vse do konca (Give Up) zadeva vsebuje eno samo destrukcijo, ki je v mojih očeh zlata vredna.

Instrumentalno, kot rečeno odkrivanje tople vode ni za pričakovati, ker se v 16 skladbah vse odvrti v smeri žanrov power violence, grindcore ter HC.

Kar me bolj ali manj fascinira, je pevec Sergio, ki v besedilih in kričečem vokalu ponudi jezo nad svetom in vsem nemoralnem vedenju politike, kot tudi osebne frustracije z religijo. Gre za specifično dejanje skozi trenutno dogajanje po svetu, katero pa ne bi smelo sploh obstajati (vemo, o čem se govori).

Antichrist Demoncore lahko definiramo kot mešanico nihilizma skupine The Endless Blockade, mosh momente legendarne zasedbe Spazz, občasne politične manifestacije skupine Dropdead in pa zdrave agresije po načelu skupin Crossed Out ter No Comment.

Gre za eno izmed tistih energičnih izdaj, ki definirajo norost ekstremne glasbe – je nekaj posebnega, kar oboževalci Angusa Younga ne bodo cenili.

twitter facebook