recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

24. 5. 2011  Neurotech - Antagonist  (samozaložba, 2011)
Neurotech so z Antagonist dokazali, da lahko tudi na slovenskih tleh kljubujemo sodobnemu metalu širom sveta ter da ne ostajamo zvesti prežvečenim old school zadevam, ki pogrevajo vodo v nedogled.

Redkokdo se spomni mladcev pod imenom Breeding Pit, malo več se jih spominja Sinbolic. V obeh skupinah se je bolj poudarjal death metal, vendar so želje določenih članov bile drugačne. Bobnar Andrej Vovk je zato ustanovil industrial skupino Neurotech, ker je bila njegova ljubezen do industriala večja kot pa do življenjskega sopotnika. Sprva je naša ušesa presenetil EP Transhuman, s katerim so se Neurotech definirali, vendar smo si želeli več. Nekaj, čemur ne bomo rekli klon današnje Noctiferie. In to se je zgodilo s prvencem Antagonist.

Antagonist je s svojimi 10 skladbami vsekakor korak naprej, je tipičen dokaz naravnega napredka in da se ga lahko primerja z današnjimi industrial skupinami. Skozi cel album se prepletajo udarni riffi in klaviature ter različni tempi. Mogoče bi poslušalec od kitar in bobna pričakoval nekoliko več, a »praznina« je hitro zapolnjena s sampli, ki bi jih pohvalil še ne vem kak techno/trance DJ. Podlaga je tako prepričljivo narejena, da bi si še Samael ali pa Sybreed ob tem preprosto obliznili prste. Pa ne mislim le tiste »štanc« dele, temveč tudi bolj umirjene melanholične skladbe, ki podajo skladbam še eno komponento dojemanja atmosfere. Čez zvok ni kaj poreči, še posebej za programirane bobne, ki po vsej tej moderni produkciji deluje kar pristno. Kar moti pri skladbah, je sama konvencialnost struktur, ampak po parih poslušanjih se tudi slednje odmisli, ko zadeva enostavno zleze pod kožo.

Neurotech so z Antagonist dokazali, da lahko tudi na slovenskih tleh kljubujemo sodobnemu metalu širom sveta, ter da ne ostajamo zvesti prežvečenim old school zadevam, ki pogrevajo vodo v nedogled. Nenazadnje si Neurotech zaslužijo dodatno mero spoštovanja, ker so celotni album ponudili na spletu, vendar, če vas bo album navdušil, podprite mladeniče in kupite album v fizični obliki.

Avtor:
twitter facebook