recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

9. 8. 2013  Beyond Description - An Elegy For Depletion  (Punishment 18 Records, 2013)
Don't call it Japacore. Just grind your mind hard to the core!

Nekoč davno je Seth Putnam iz Anal Cunt naredil komad Don't Call Japanese Hardcore Japacore. Vsekakor je možakar kot eden pionirjev svetovne noise in grind scene poznal moč kultnih japonskih bendov a la S. O. B. in podobnih, ki so običajno zveneli hitro in manijakalno kot njihovi angleški, švedski ali ameriški bratje.

Na Japonskem danes obstaja milijon zašusanih bendov, osebno mislim, da jih poznam ful malo. A eden teh, ki jih poznam, je bend Beyond Description. Tokijski kvartet je na sceni namreč že od leta 1988, do zdaj pa so Beyond Description izdali 3 albume, nešteto demotov, promotov in split izdelkov. Nujno počekirajte prvenec Acts Of Sheer Madness.

Tudi na četrtem albumu ne odstopajo od zastavljene formule – riffi mejijo na thrashcore tipa Municipal Waste, Attitude Adjustment, zgodnje Agnostic Front in slične. Boben se ves čas giblje med punk HC ritmi, ki se prepletajo tudi z občasnim blast beatom, vse skupaj pa zveni toliko bolj zanimivo, kadar se vokalno izpostavi možakar, ki zveni kot kvazi kruljač, vsekakor pa kot nek jezni možakar s črnim pasom vokalno preganja vse svetovne pizdarije. Po njegovem svet sploh ni lep, ne glede na ves blišč današnje tokijske družbe, njegova japonsko zveneča angleščina pa je sploh neprecenljiva (in to ne v posmehujočem smislu).

11 komadov v 29 minutah, posledice pa čutite precej dlje. Res dobro!

twitter facebook